Putin a pierdut mai multe trupe rusești în Ucraina decât a pierdut SUA în Vietnam

17.10.2022, 13:01

 Rusia a pierdut în Ucraina mai mulți soldați decât au pierdut SUA în războiul din Vietnam, s-a raportat. Dacă cifra este exactă, înseamnă că numărul de morți al Rusiei după opt luni de război ar fi mai mare decât cel al SUA în timpul luptei din Vietnam. Aproximativ 65.000 de soldați ai lui Putin au murit până acum, potrivit estimărilor Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Vladimir Putin a pierdut mai mulți soldați în Ucraina decât au pierdut SUA în timpul războiului din Vietnam, s-a dezvăluit.

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a estimat că aproximativ 65.000 de soldați ai lui Putin au murit până acum în război, potrivit mirror.co.uk.

Putin a pierdut acum mai multe trupe rusești în Ucraina decât a pierdut SUA în Vietnam

Cele mai recente estimări ale Kievului au fost dezvăluite într-o postare pe Facebook, care a prezentat o numărătoare a presupuselor victime ale Rusiei.

În declarație se spunea că, începând cu 16 octombrie, “aproximativ 65.000 (+300) de persoane lichidate”.

Mulți dintre răniții ruși mor “pentru că nu primesc un tratament adecvat

S-a raportat că suma este cu aproximativ 10.000 mai mare decât cea estimată de oficialii ucraineni luna trecută, la 21 septembrie.

Cifra șocantă ar echivala cu ceea ce a fost mai mult de un deceniu de lupte, relatează Newsweek. Fondul Memorial al Veteranilor din Vietnam a enumerat că, 58.281 de americani au murit în timpul luptei în război. Cu toate acestea, este greu de știut cu siguranță numărul exact, deoarece Kremlinul rareori abordează cifrele în domeniul public.

Țara lui Putin l-a interogat anterior pe ministrul ucrainean al Apărării, Serghei Shoigu, cu privire la presupusele lor cifre. Aceasta vine după ce luna trecută s-a afirmat că 5.937 de soldați au fost declarați morți de când Rusia a declarat război Ucrainei.

S-a raportat că SUA au făcut puține observații cu privire la numărul de victime din țara lui Zelenski. La începutul lunii august, SUA a aproximat că 70.000 – 80.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți în timpul vărsării de sânge.

Profesorul Michael Clarke, de la Departamentul de Studii de Război de la King’s College din Londra, a contestat estimările Moscovei și Kievului.

El a explicat: “[Cifra rusească de ‘peste 5.000’ este complet nerealistă. Cifra ucraineană este probabil prea mare, dar s-ar putea să nu fie prea departe de adevăr atunci când toate dovezile vor fi cernute”. El crede că în jur de 30.000-40.000 de persoane au fost ucise sub steagul rusesc în Ucraina.

Profesorul a declarat că mulți dintre răniții ruși mor “pentru că nu primesc un tratament adecvat și tind să fie lăsați să moară pe câmpul de luptă, cu excepția cazului în care ucrainenii ajung la ei din timp”.

S-a raportat că numărul de trupe ucrainene care au murit rămâne, de asemenea, neclar.

Potrivit șefului forțelor armate ucrainene, generalul Valeriy Zaluzhnyi, aproape 9.000 de militari au murit până la 22 august.

În plus, ONU a confirmat 6.221 de morți civili în Ucraina până la 9 octombrie.

citește și...