Umilință pentru Putin. Rusia a pierdut 75.000 de soldați în războiul din Ucraina

29.07.2022, 13:06

Cel puțin 75.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți în dezastrul războiului din Ucraina, potrivit SUA. Armata lui Putin este acum atât de slăbită, încât ucrainenii sunt din ce în ce mai încrezători că își vor recupera în curând toate vechile granițe.

Într-o lovitură devastatoare pentru Vladimir Putin, se crede că jumătate din numărul de trupe angajate în război de către Rusia sunt acum victime.

Ratele exacte ale victimelor sunt estimate de ambele părți, au avertizat SUA, fiind furnizate intervale în loc de cifre specifice, a relatat The Sun.

Volodymyr Zelensky a afirmat că războiul a ucis deja 40.000 de ruși

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a afirmat că războiul a ucis deja 40.000 de ruși, în timp ce alte zeci de mii de persoane au fost rănite.

Rusia refuză să dezvăluie adevăratul bilanț sau să numească oficial mai mult decât o mână de persoane ucise în “operațiunea sa militară specială” din Ucraina.

Noi nume de colonei ruși uciși în Ucraina

Săptămâna trecută, directorul CIA a estimat că 60.000 de soldați ruși au murit sau au fost răniți, în timp ce unii consideră că numărul este mai exact de aproximativ 80.000.

Cea mai recentă cifră pare să fie în concordanță cu o estimare rusă potrivit căreia peste 56.500 de soldați, gărzi naționale și luptători ai companiilor militare private au fost uciși.

Administrația Biden a făcut publice estimările clasificate pentru legislatorii din Camera Reprezentanților.

Au apărut, de asemenea, noi nume de colonei ruși uciși în Ucraina, ceea ce ridică la 93 numărul impresionant al celor pierduți în cele cinci luni de război.

O numărătoare a coloneilor și locotenent-coloneilor a dezvăluit zeci de nume noi, subliniind pierderile cronice în rândul gradelor superioare.

De asemenea, zeci de generali au fost uciși în războiul de cinci luni declanșat de Putin.

Planificatorii militari au recurs la recrutarea de prizonieri și la angajarea de mercenari în fostele republici sovietice pentru a ocupa locurile celor pierduți.

Ministerul rus al Apărării a negat “măsurile de mobilizare în curs de desfășurare”, ca răspuns la speculațiile potrivit cărora Putin este pregătit pentru o chemare în masă a bărbaților de vârstă militară.

Un raport al agenției de știri militare Interfax-AVN a declarat că mobilizarea în masă “nu este în curs de desfășurare în prezent”.

Separat, o sursă informată a declarat: “Kremlinul a analizat posibilitatea unei mobilizări generale, dar nu a continuat de teama furiei pe care ar provoca-o și a posibilelor consecințe politice”.

Ministerul Apărării a declarat: “Doar o parte a Forțelor Armate ale Federației Ruse este implicată în operațiunea militară specială, iar forța sa este destul de suficientă pentru a îndeplini toate obiectivele stabilite de comandantul suprem suprem [Putin].”

Cu doar câteva zile în urmă, amiralul Sir Tony Radakin a declarat că evaluările detaliate arată că planul președintelui Vladimir Putin a eșuat în mod spectaculos.

Armata sa este acum atât de slăbită, încât ucrainenii sunt din ce în ce mai încrezători că își vor recupera în curând toate vechile granițe.

Sir Tony a spus: “Ei sunt absolut clar că plănuiesc să restabilească întregul lor teritoriu în ceea ce privește Ucraina. Ei văd o Rusie care se zbate, o Rusie despre care noi evaluăm că a pierdut peste 30% din eficacitatea sa de luptă terestră”.

Finlanda și Norvegia au dat peste cap, de asemenea, încercarea lui Putin de a diviza și slăbi alianța occidentală, solicitând să se alăture NATO.

citește și...