Vladimir Putin susține că Rusia nu a “pierdut nimic” în războiul din Ucraina și nu a “început operațiuni militare”

07.09.2022, 20:32

Președintele rus spune că “operațiunea sa militară specială” are ca scop să “ajute oamenii” care trăiesc în regiunea Donbas din estul Ucrainei și că “polarizarea” care rezultă din război ar fi doar “benefică”. “Nu am pierdut nimic și nu vom pierde nimic. Desigur, are loc o anumită polarizare, atât în lume, cât și în interiorul țării, dar cred că acest lucru va fi doar benefic, deoarece tot ceea ce este inutil, dăunător și… ne împiedică să mergem înainte va fi respins.”

Vladimir Putin a declarat că Rusia nu a pierdut nimic în urma războiului său din Ucraina, în timp ce a promis că va continua acțiunile militare.

Președintele rus a declarat că operațiunea militară specială a Kremlinului, așa cum o descrie el, a fost concepută pentru a consolida suveranitatea țării sale și a avut ca scop “ajutorarea oamenilor” care trăiesc în regiunea Donbas din estul Ucrainei.

Vladimir Putin susține că Rusia nu a pierdut nimic în războiul din Ucraina

Comentariile sale vin după ce analiștii militari au declarat că Rusia a eșuat în obiectivul său inițial de a cuceri Kievul printr-o acțiune “fulger” și că țara a pierdut mii de soldați și elemente de echipament militar – lucru pe care Rusia nu l-a confirmat.

Rusia se confruntă, de asemenea, cu un contraatac în regiunea Kherson, deși oficialii ucraineni au fost rezervați cu privire la modul în care se descurcă.

Liderul rus a negat că Rusia a încălcat dreptul internațional

Putin a afirmat că Rusia nu a “început” nicio operațiune militară, ci doar încearcă să le încheie pe cele începute în 2014, după ce o “lovitură de stat” ucraineană a dus la un “regim ilegitim”.

Deși nu a menționat în mod specific Ucraina, el a negat, de asemenea, că Rusia a încălcat dreptul internațional, în ciuda faptului că poliția ucraineană a investigat peste 26.000 de acuzații.

De asemenea, el a atacat Marea Britanie, afirmând că modul în care Marea Britanie își alege liderii este “departe de a fi democratic”, la o zi după ce Liz Truss – care a fost aleasă de membrii de partid pentru a conduce conservatorii – l-a înlocuit pe Boris Johnson în funcția de prim-ministru.

Președintele rus a declarat: “Nu am pierdut nimic și nu vom pierde nimic. Desigur, are loc o anumită polarizare, atât în lume, cât și în interiorul țării, dar cred că acest lucru va fi doar benefic, deoarece tot ceea ce este inutil, dăunător și… ne împiedică să mergem înainte va fi respins.”

Putin a vorbit la un forum economic la Vladivostok, unde a declarat că ar fi “imposibil” să se izoleze Rusia, în ciuda sancțiunilor occidentale care au făcut ca țara sa să fie acum cea mai sancționată din lume.

El a declarat că Moscova va sfida încercările Occidentului de a scoate Rusia de pe scena mondială și că va privi în schimb spre piețele din Orientul Mijlociu și Iran.

El a acuzat Occidentul de “agresiune financiară și tehnologică” și a recunoscut că, deși economia Rusiei face față sancțiunilor, există unele dificultăți în anumite industrii și regiuni.

Dar Putin a declarat că Rusia nu va avea nicio problemă în a-și vinde resursele energetice vaste în întreaga lume, ceea ce a venit în timp ce oficialii au declarat că liderul rus se va întâlni cu președintele chinez Xi Jinping săptămâna viitoare la un summit în Uzbekistan.

 

citește și...