Proprietarul OnlyFans a făcut 500 de milioane de dolari de pe urma site-ului în mai puțin de doi ani

02.10.2022, 21:21

Proprietarul OnlyFans, Leonid Radvinsky, a câștigat peste 500 de milioane de dolari (448,4 milioane de lire sterline) de când s-a alăturat companiei în 2020, în timp ce cifrele arată că majoritatea creatorilor de conținut au câștigat miliarde de dolari anul trecut. Radvinsky nu este singurul care încasează bani de pe urma succesului platformei pe bază de abonament. Același raport relevă că respectivii creatori de conținut OnlyFans au obținut puțin mai puțin de 4 miliarde de dolari (3,47 miliarde de lire sterline) în 2021.

OnlyFans a fost fondată de omul de afaceri britanic Tim Stokely în 2016 și este corect să spunem că a avut un succes fenomenal.

De la lansarea sa, a adunat un număr impresionant de 220 de milioane de utilizatori, iar peste două milioane de creatori de conținut folosesc site-ul, transmite ladbible.com.

Proprietarul OnlyFans a făcut 500 de milioane de dolari de pe urma site-ului în mai puțin de doi ani

Spre deosebire de multe alte afaceri, OnlyFans a înregistrat o creștere a numărului de utilizatori atunci când a lovit pandemia de coronavirus și au fost introduse blocaje.

În 2021, a avut o creștere de 128% a numărului de abonați, alături de o creștere de 34% a numărului de creatori, relatează BBC.

Omul de afaceri ucraineano-american a cumpărat compania în 2020

Iar popularitatea site-ului, care își câștigă banii luând un comision de 20 la sută din toate plățile realizate către creatorii săi de conținut, nu pare să se diminueze.

Omul de afaceri ucraineano-american Radvinsky a cumpărat compania în 2020 și a devenit CEO în decembrie anul trecut, când Stokely a demisionat.

Într-un raport consultat de BBC, Radvinsky a primit 284 de milioane de dolari (246 de milioane de lire sterline) sub formă de dividende în 2021 și alte 233 de milioane de dolari (201 milioane de lire sterline) din noiembrie.

Creatori de conținut OnlyFans au obținut 4 miliarde de dolari în 2021

Iar Radvinsky nu este singurul care încasează bani de pe urma succesului platformei pe bază de abonament. Același raport relevă că respectivii creatori de conținut OnlyFans au obținut puțin mai puțin de 4 miliarde de dolari (3,47 miliarde de lire sterline) în 2021.

Directorul executiv Amrapali Gan a declarat pentru BBC: “Le dăm creatorilor posibilitatea de a-și monetiza conținutul și de a avea un control real asupra acestuia”.

Ea a adăugat: “Vom continua să investim în economia creatorilor prin îmbunătățirea siguranței, prin dezvoltarea de conținut original OFTV [platforma de streaming gratuit a firmei] și prin continuarea creșterii comunității noastre de creatori și fani.”

Deși platforma este cunoscută mai ales pentru conținutul său nepotrivit, atrăgând lucrători sexuali și vedete din industria divertismentului pentru adulți, aceasta este folosită și de muzicieni și alte celebrități pentru a le oferi fanilor lor șansa de a plăti pentru conținut exclusiv.

Anul trecut, OnlyFans a anunțat că va interzice conținutul sexual explicit. Într-un e-mail adresat creatorilor săi de conținut, compania a spus: “Conținutul existent care nu respectă standardele noii politici va trebui să fie eliminat înainte de 1 decembrie 2021.

Intenția noastră este ca politica să fie implementată în conformitate cu datele de mai sus, dar este posibil să fie nevoie să schimbăm una sau mai multe dintre date, după cum vor cere circumstanțele.”

Cu toate acestea, vestea a dus la un protest uriaș din partea utilizatorilor și a creatorilor de conținut și, la scurt timp după ce a fost anunțată interdicția, OnlyFans a declarat că a “suspendat” planurile.

Într-o postare pe Twitter, compania a spus: “Mulțumim tuturor pentru că v-ați făcut vocile auzite. Am obținut asigurările necesare pentru a sprijini comunitatea noastră diversă de creatori și am suspendat schimbarea planificată a politicii de la 1 octombrie. OnlyFans reprezintă incluziunea și vom continua să oferim o casă pentru toți creatorii”.

citește și...