Problemele cu care se confruntă Alexandru Arșinel după ce a fost infectat cu COVID-19. ”Trebuie să merg în fiecare săptămână la spital”

02.06.2021, 13:00
Problemele cu care se confruntă Alexandru Arșinel după ce a fost infectat cu COVID-19. ”Trebuie să merg în fiecare săptămână la spital”
Problemele cu care se confruntă Alexandru Arșinel după ce a fost infectat cu COVID-19. ”Trebuie să merg în fiecare săptămână la spital”

Renumitul actor Alexandru Arșinel a vorbit despre starea sa de sănătate. Artistul a fost infectat cu COVID-19.

Binecunoscutul actor Alexandru Arșinel, în vârstă de 81 de ani, care a fost infectat cu COVID-19, a fost externat  în data de10 mai 2021, din spital. Pe 17 aprilie, Alexandru Arșinel a fost internat la Institutul „Matei Balș” din Capitală, după ce, atât el, cât și soția sa, s-au infectat cu coronavirus la doar două luni după ce au făcut rapelul vaccinului. Alexandru Arșinel a vorbit despre starea sa de sănătate în cadrul unui interviu pe care l-a acordat pentru impact.ro. Acesta a explicat că trebuie să meargă săptămânal la spital, pentru oxigen. “Boala asta este atât de provocatoare, de jigodească, dacă-mi permite-ţi cuvântul, încât să nu creadă nimeni că scapă cu una, cu două din ghearele sale. Pur şi simplu, odată ce te-a luat în braţe, îţi dă cu foarte mare greutate drumul. Eu trebuie să merg în fiecare săptămână la spital, pentru oxigen. O dată sau de două ori, în funcţie de indicaţiile medicului”, a explicat Alexandru Arșinel.

“Cele două tratamente, unul mai vechi, cel pentru buna funcţionare a rinichiului, şi cel mai nou, cel pentru îndepărtarea efectelor COVID-ului, nu se tolerează întotdeauna”, a mai spus acesta. “Susţin că fac parte din categoria actorilor care au avut ca misiune să descreţească frunţile românilor. Cred că, în parte, am reuşit să fac asta. Dar boala prin care am trecut m-a făcut să-mi pierd zâmbetul. Nu mai am entuziasm aproape deloc. E genul de boală care te loveşte la psihic, parşivă. Te face să vezi totul în culori închise!”, a încheiat el.

 

1.077.978 de cazuri de coronavirus în România

241 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în România în ultimele 24 de ore. Bilanțul total al cazurilor de coronavirus în România a ajuns la 1.077.978, din care pacienți vindecați 1.040.527. Numărul deceselor raportate în ultimele 24 de ore este de 41. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 2.159. Dintre acestea, 410 sunt internate la terapie intensivă.

Pe teritoriul României, 5.583 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 2.592 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 28.900 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 52 de persoane.

De la începutul campaniei de vaccinare, în România au fost vaccinate 4.320.017 persoane, dintre care 3.553.506 cu ambele doze. De la începutul campaniei de vaccinare, au fost raportate 16.081 de reacții adverse.

citește și...