Alexandru Arșinel a fost externat după ce s-a vindecat de COVID. ”Mă simt bine”

11.05.2021, 10:37
Alexandru Arșinel a fost externat după ce s-a vindecat de COVID. ”Mă simt bine”
Alexandru Arșinel a fost externat după ce s-a vindecat de COVID. ”Mă simt bine”

Alexandru Arșinel a fost externat din spirtal după ce s-a vindecat de COVID-19.

Binecunoscutul actor Alexandru Arșinel, în vârstă de 81 de ani, care a fost infectat cu COVID-19, a fost externat luni, 10 mai 2021, din spital. Pe 17 aprilie, Alexandru Arșinel a fost internat la Institutul „Matei Balș” din Capitală, după ce, atât el, cât și soția sa, s-au infectat cu coronavirus la doar două luni după ce au făcut rapelul vaccinului. „Chiar acum mă externează, mă simt bine, chiar acum plec acasă, o să am o zi plină. Medicii au decis că sunt bine din punct de vedere al sănătății. M-ați sunat chiar în momentul externării, mă așteaptă fiul meu jos”, a declarat Alexandru Arșiel pentru Gândul.ro.

Alexandru Arșinel a fost dus acasă cu o ambulanță, iar cadrele medicale l-au ajutat să intre în casă cu un scaun cu rotile. “După o lună de zile, poftesc la o ciorbă de miel. Ăsta e primul lucru pe care l-am făcut cum am ajuns acasă. Mi-a pregătit soția și mănânc cu poftă. Sunt foarte obosit după tratament, continui să iau medicație acasă. Sunt ținut sub control medical”, a spus Alexandru Arșinel, pentru Cancan.ro.

1.066.731 de cazuri de coronavirus în România

620 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în țara noastră. Bilanțul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 1.066.731, din care pacienți vindecați 1.015.092.

În ultimele 24 de ore au murit 68 de pacienți cu COVID-19. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.525. Dintre acestea, 962 sunt internate la terapie intensivă.

Pe teritoriul României, 18.035 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 6.631 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 44.097 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 150 de persoane.

citește și...