Premierul României, Ludovic Orban: ”Nu ne dorim să mai apelăm la nicio măsură restrictivă”

26.06.2020, 12:27
Premierul României, Ludovic Orban: ”Nu ne dorim să mai apelăm la nicio măsură restrictivă”
Premierul României, Ludovic Orban: ”Nu ne dorim să mai apelăm la nicio măsură restrictivă”

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat că nu are în plan impunerea de noi măsuri restrictive din cauza pandemiei de coronavirus.

Șeful Guvernului a afirmat că decizia în acest snes va fi luată în acest weekend.

”Nu ne dorim să mai apelăm la nicio măsură restrictivă. Vom lua măsurile la care ne-am gandit cu o singură condiție. Să nu existe un număr foarte mare de infectări și să nu punem în pericol sănătatea oamenilor.

Vom face o evaluare sâmbătă, duminică, și în funcție de datele pe care le vom avea, vom decide. Repet, nu vreau să impunem alte restricții”, a declarat premierul Ludovic Orban, potivit Antena3.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat după creșeterea numărului de îmbolnăviri cu coronavirus:

”Evaluăm fiecare zi, fiecare săptămână, fiecare caz în parte și anchetă epideomiologică. În funcție de evoluție vom avea și anumite restricții sau anumite izolări de focare. În acest moment avem o creștere de cazuri, evaluăm fiecare zi și luăm o decizie. Evoluția ne va da măsura tratamentului și recomandărilor care vor urma în condițiile în care vom avea o creștere exponențială nu una progresivă și care va forța sistemul medical, unitatea de primiri urgență sau terapia intensivă, atunci vom fi nevoiți să luăm și alte măsuri”.

 

460 de cazuri noi de COVID-19 într-o singură zi

Joi, 25 iunie 2020, au fost raportate 460 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în ultimele 24 de ore pe teritoriul țării noastre.

Bilanțul îmbolnăvirilor cu COVID-19 în România a ajuns la 25.286 după ce joi, 25 iunie 2020, au fost înregistrare 460 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Potrivit datelor raportate miercuri de Grupul de comunicare strategică, numărul deceselor a ajuns la 1.565, în ultima zi pierzându-și viața 10 pacienți.

De la debutul pandemiei, s-au vindecat 17.906 de români. La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 199 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.149 de persoane. Alte 72.658 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 663.558 de teste. În ultima oră au fost prelucrate 12.555 de teste pentru coronavirus.

citește și...