Ludovic Orban: ”Dacă rămâne o transmitere în comunitate semnificativă, vom prelungi starea de alertă”

21.06.2020, 09:06
Ludovic Orban: ”Dacă rămâne o transmitere în comunitate semnificativă, vom prelungi starea de alertă”
Ludovic Orban: ”Dacă rămâne o transmitere în comunitate semnificativă, vom prelungi starea de alertă”

Premierul României, Ludoivic Orban, a afirmat că starea de alertă ar putea fi prelungită dacă transmiterea coronavirusului în comunitat va rămâne semnificativă.

Ludovic Orban a fost întrebat într-o conferință de presă dacă se poate vorbi despre un al doilea val al infectărilor cu coronavirus în România, după ce, în ultimele zile, pe teritoriul țării noastre, a crescut semnificativ numărul de îmbolnăviri.

“Nu i-aş spune val doi. Am putea vorbi de un val doi dacă ar fi dispărut complet răspândirea virusului în comunitate, acest lucru nu s-a întâmplat. Noi am luat gradual măsuri de relaxare pe baza unor evaluări care au fost făcute de către specialişti şi care au analizat riscul epidemiologic aferent fiecărei activităţi pentru care noi am ridicat, gradual, restricţiile”, a declarat șeful Guvernului, potrivit Antena 3.

Premierul Româniai a afirmat că starea de alertă ar putea fi prelungită dacă numărul de infectări va rămâne crescut.

“Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile, analizăm ceea ce se întâmplă în interiorul acestor 30 de zile. Dacă rămâne o transmitere în comunitate semnificativă, vom prelungi starea de alertă, dacă nu, nu. (…) Starea de alertă conferă posibilitatea de a adopta măsuri în cadrul stării de alertă. Dacă va fi necesar să luăm alte măsuri decât cele pe care le-am luat (…) o să luăm alte măsuri”, a mai spus Ludovic Orban.

23.730 de îmbolnăviri cu coronavirus în România

Numărul cazurilor noi de îmbolnăvire cu coronavirus pe teritoriul țării noastre continuă să crească. Sâmbătă a fost încă o zi în care numărul cazurilor este de peste 300.

Alte 330 de noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Bilanțul îmbolnăvirilor în România a ajuns sâmbătă la 23.730. De asemenea, în ultima zi au fost înregistrate 16 decese. În total, numărul deceselor provocate de COVID-19 pe teritoriul țării noastre a ajuns la 1.500.

De la debutul pandemiei, 16.735 au fost declarate vindecate și externate.

184 pacienți internați la terapie intensivă

La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 184 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată se află 1.392 de persoane. Alte 82.236 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare nedicală.

Până la această dată, la nivel național au fost prelucrate 608.771 de teste pentru coronavirus.

citește și...