Plăcintă cu mere şi scorţişoară, o rețetă delicioasă de toamnă! Trebuie să o încerci neapărat

10.10.2022, 18:33
Plăcintă cu mere şi scorţişoară, o rețetă delicioasă de toamnă! Trebuie să o încerci neapărat
Plăcintă cu mere şi scorţişoară, o rețetă delicioasă de toamnă

Plăcinta cu mere şi scorţişoară este rețeta pe care trebuie neapărat să o încerci în această toamnă. Se prepară destul de simplu și rapid, iar aroma scorțișoarei și a migdalelor măcinate te vor da pe spate. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru acest desert savuros! 

Cine nu iubește plăcinta cu mere? Acesta este unul dintre deserturile cu care bunica ne răsfăța când eram mici. Așa că este musai să încerci această rețetă de plăcintă. Se prepară rapid și nici nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.

Această plăcintă va avea un aluat moale și umplut cu migdale întregi și feliate, asezonate din plin cu lămâie și scorțișoară.

Ingrediente plăcintă cu mere și scorțișoară

  • 300 grame făină
  • 3 ouă
  • 250 g zahăr
  • 100 g ulei de arahide, de porumb sau de floarea-soarelui
  • 3 mere
  • 1 plic de drojdie
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • coaja și sucul de la o lămâie
  • 4/5 g scorțișoară pudră + după gust pentru decorare
  • 50 g fileuri de migdale
  • migdale, după gust
  • migdale pentru decorare.
foto: pixabay

Mod de preparare plăcintă cu mere și scorţişoară

Prima dată se taie merele felii și se pun într-un castron cu coaja rasă de lămâie, sucul de la o lămâie, scorțișoara și se amestecă bine. Apoi, într-un bol separat se amestecă ouăle și zahărul și se bat cu un mixer electric. Se adaugă uleiul, făina cernută și un praf de sare.

Se amestecă bine toate cu telul și se adaugă praful de copt. Urmează să adaugi 3/4 din mere în amestec, migdalele întregi și feliate. Se amestecă iar cu o spatulă.

După care se unge și se făinează o formă de copt de 24 cm și se transferă amestecul în ea. După preferințe, se presară zahăr brun și se adaugă migdale. Se dă la cuptorul preîncălzit la 180°, pentru 50 de minute.

După ce s-a copt, plăcinta cu mere şi scorţişoară se lasă la răcit, după care se taie și se servește. Poftă bună!

citește și...