Prăjitură cu căpșuni proaspete. Una dintre cele mai simple și delicioase rețete

28.05.2022, 19:25

Plin cu căpșuni proaspete, această prăjitură este una dintre cele mai simple și delicioase pe care le veți face vreodată.  Ingredientele de aici sunt făcute cu produse din cămară. Acest tort este încărcat cu căpșuni proaspete în interior și în exterior. Adăugați zahăr după gust dacă aveți căpșuni foarte dulci sau foarte acre.

Secretul acestei prăjituri este că este făcută cu foarte puține ingrediente și îl puteți pune la cuptor. În plus, este o modalitate excelentă de a folosi căpșuni suplimentare sau fructe de pădure care nu sunt perfecte și se păstrează bine zile întregi. Rețeta a fost publicată inițial în Martha Stewart Living în iunie 2005, deși a fost doar puțin modificată.

 

Ingrediente 
  • 1/2 cană (1 baton) unt nesărat, la temperatura camerei, plus mai mult pentru tigaie
  • 1 1/2 cană de făină universală
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 cană zahăr
  • 2 ouă mari plus 2 gălbenușuri mari
  • 1/2 linguriță extract pur de vanilie
  • 1/2 cană lapte integral

 

Mod de preparare

Pasul 1
Preîncălziți cuptorul la 350 de grade. Ungeți cu unt un recipient de plăcintă. Cerneți făina, praful de copt și sarea împreună într-un castron mediu.

Pasul 2
Pune untul și 1 cană de zahăr în vasul unui mixer electric prevăzut cu accesoriul cu paletă. Se amestecă la viteză medie-mare până devine palid și pufos, aproximativ 3 minute. Reduceți viteza la mediu-jos; se amestecă cu ou, lapte și vanilie.

Pasul 3
Reduceți viteza la mică; se amestecă treptat în amestecul de făină. Transferați aluatul pe recipientul uns cu unt. Aranjați căpșunile deasupra aluatului, tăiați-le în jos și cât mai aproape una dintre ele. Presărați 2 linguri de zahăr rămase peste fructe de pădure.

Pasul 4
Coaceți prăjitura 10 minute. Reduceți temperatura cuptorului la 325 de grade. Coaceți până când aceasta devine maro auriu și ferm la atingere, aproximativ 1 oră. Se lasă să se răcească in farfuria de plăcintă pe un grătar. Tăiați în felii.

citește și...