3 rețete pentru un desert delicios cu cireșe. De ce ingrediente ai nevoie

05.06.2020, 21:01
Încearcă și tu câteva retete de desert cu cireșe/ foto: pixabay

Este sezonul cireșelor, iar pentru că acestea nu durează mult, noi îți recomandăm să profiți cât mai mult de gustul delicios al acestor fructe de vară. În plus, este musai să încerci și câteva rețete pentru un desert delicios cu cireșe.

Se știe că cireșele aduc organismului o mulțime de beneficii! Din fericire, cireșele pot fi consumate în stare pură, dar și în diferite prăjituri, care se pot face ușor în orice moment al zilei. Pentru cei pasionați de ceva dulce, noi am pregătit 3 rețete pentru un desert delicios cu cireșe. Ție care reteță îți place mai mult?

Pandişpan din cireşe

Ingrediente: 

  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 6 linguri de făină
  • 6 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • o linguriţă de praf de copt
  • un castron mediu cu cireşe fără sâmburi.

Mod de preparare. Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, apoi se adaugă uleiul puţin câte puţin. Albuşurile se bat spumă cu sarea, apoi se amestecă cu gălbenuşurile. Se adaugă făina combinată cu praful de copt puţin câte puţin, amestecându- se uşor cu o lingură de lemn pentru a nu ieşi aerul.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se pun cireşele, apoi compoziţia de pandişpan şi se dă la cuptor pentru 15-20 minute. Când e gata, se scoate din cuptor şi se lasă la răcit. Se taie prăjitura cu cireșe şi se presară cu zahăr pudră.

Plăcintă cu cireșe

Ingrediente:

  • 250 gr de cireșe;
  • 5 linguri de zahăr
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri de apă
  • 1 pachet foietaj
  • 1 ou.

Mod de preparare. Amestecă cireșele cu zahărul, amidonul și apa și pune-le la fic mic până când sosul începe să se îngroașe.Între timp, întinde pachetuld e foietaj și împarte-l în șase sau în opt dreptunghiuri cât mai egale între ele. Unge dreptunghiurile de foietaj cu puțină apă pe toate marginile.

Așază aproximativ 2 linguri de compoziție de cireșe pe fiecare bucată de foietaj și îndoaie foile ca pe o carte, deasupra umpluturii. Uneste marginile foietajului cu ajutorul unuei furculițe, pentru a etanșa umplutura.

Unge foietajul cu puțin ou bătut, crestează-le foarte fin cu un cuțin deasupra și presară puțin zahăr peste. Plăcinta cu cireșe se pune la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, până când bucățelele sunt aurii și pufoase.

Clafoutis cu cireșe

Ingrediente: 

  • 600 g cireșe
  • 4 ouă mari
  • 100 g zahăr
  • 125 g făină
  • 250 ml lapte
  • un vârf de linguriță de sare
  • un plic de zahăr vanilat
  • 60 g unt.

Mod de preparare. Se spală cireșele, se scot sâmburii și se pun în forme de ceramică individuale, unse cu puțin unt (se folosesc 10 grame din cantitatea totală) și tapetate cu hârtie de copt. Făina, zahărul, sarea și zahărul vanilat și se amestecă într-un vas, cu un tel, apoi se adaugă laptele (la temperatura camerei), ouăle și untul topit și răcit. Se bate totul până se obține un aluat ca de clătite, care se toarnă peste cireșele din forme. Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, cam 25-30 de minute.

Sursa: gustos.ro