Cheesecake cu căpșuni și cremă de brânză. Desert ușor de vară

24.07.2022, 17:33

Prea cald pentru a porni cuptorul? Nici o problemă! Acest desert ușor de vară este gata într-o clipă și nici măcar nu trebuie să fie copt! Așa că răsplătește-te cu această rețetă fără coacere.

Vrei să închei masa de vară într-o notă dulce? Ai ajuns la locul potrivit.

Există bunătăți unice, cum ar fi merele la grătar, fragede de pe grătar și acoperite cu înghețată de vanilie topită. Într-adevăr, există ceva pentru toată lumea, cu fiecare tip de fructe dulci de vară. Sunteți gata să le dați să gustați?

prezentăm o rețetă delicioasă – Cheesecake cu căpșuni și cremă de brânză

Ingrediente

 

  • 1 kilogram de căpșuni, decojite
  • 3 linguri de sirop de porumb ușor
  • 1 cană de biscuiți graham fin măcinați (aproximativ 4 foi)
  • 1 cană plus 3 linguri de zahăr
  • 3 linguri de unt nesărat, topit
  • cremă de brânză, la temperatura camerei
  • 1/4 linguriță de sare
  • 2 ouă mari, la temperatura camerei
  • 1 boabă de vanilie, semințele răzuite și rezervate
  • 8 1/4 uncii de brânză mascarpone, la temperatura camerei

Mod de preparare

Pasul 1
Preîncălziți cuptorul la 300 de grade. Așezați căpșunile într-un singur strat pe o foaie de copt cu margini. Se stropesc cu sirop de porumb și se amestecă ușor pentru a le acoperi. Coaceți până când siropul se îngroașă și căpșunile devin roșu închis și se micșorează ușor, aproximativ 1 oră și 30 de minute. Transferați căpșunile și siropul într-un bol mediu și zdrobiți-le cu un piure de cartofi. Se lasă să se răcească complet.

Pasul 2
Ridicați temperatura cuptorului la 350 de grade. Se amestecă împreună firimiturile de biscuiți graham, 3 linguri de zahăr și untul topit într-un bol mic. Presărați amestecul pe fundul unei tăvi cu formă de primăvară de 9 inci pentru a face un strat uniform. Coaceți până când crusta este fermă la atingere și tocmai s-a întunecat, aproximativ 10 minute. Se transferă tava pe un grătar de sârmă și se lasă crusta să se răcească complet.

Pasul 3
Reduceți temperatura cuptorului la 325 grade. Puneți crema de brânză în bolul unui mixer electric prevăzut cu atașamentul cu palete; amestecați la viteză medie-joasă până când devine cremoasă, aproximativ 2 minute. Răzuiți marginile bolului, apoi adăugați treptat restul de zahăr și sarea. Răzuiți marginile bolului; adăugați ouăle, câte unul la rând, amestecând bine după fiecare adăugare. Răzuiți marginile bolului și amestecați semințele de vanilie și mascarpone până când devine foarte cremos și nu mai rămân cocoloașe, aproximativ 3 minute.

Pasul 4
Transferați 5 căni de amestec de cremă de brânză în castronul cu piureul de căpșuni; amestecați pentru a le combina. Turnați amestecul de căpșuni și cremă de brânză peste crustă; neteziți cu o spatulă. Puneți cu grijă pe deasupra cu linguri de amestec de cremă de brânză simplă, netezind cu o spatulă offset.

Pasul 5
Înfășurați exteriorul formei elastice în 2 straturi de folie de aluminiu; așezați-o într-o tavă mare de prăjit. Umpleți tava de prăjit cu apă clocotită până când apa ajunge la jumătatea pereților formei. Coaceți cheesecake-ul până când se întărește, aproximativ 1 oră până la 1 oră și 10 minute. Scoateți forma de primăvară din baia de apă și transferați-o pe un grătar de sârmă pentru a se răci. Se dă la frigider până se răcește, cel puțin 4 ore (până peste noapte).

citește și...