Oana Roman, după moartea lui Ivan Patzaichin. ”Nu am cunoscut om mai smerit și mai bun”

07.09.2021, 11:28
Oana Roman, după moartea lui Ivan Patzaichin. ”Nu am cunoscut om mai smerit și mai bun”
Oana Roman, după moartea lui Ivan Patzaichin. ”Nu am cunoscut om mai smerit și mai bun”

Oana Roman, în vârstă de 45 de ani, a transmis un mesaj după moartea legendarului sportiv Ivan Patzaichin. ”Nu am cunoscut om mai smerit și mai bun”, a mărturisit Oana Roman. Ivan Patzaichin s-a stins din viață în data de 5 septembrie 2021, la vârsta de 71 de ani. Acesta va fi înmormântat în data de 7 septembrie.

Dispariția celui care a fost marele sportiv Ivan Patzaichin a îndurerat pe toată lumea. Numeroase vedete au transmis mesaje de condoleanțe. Printre acestea și Oana Roman.

Vedeta a scris, pe contul ei de socalizare, un mesaj în care vorbește despre regretatul Ivan Patzaichin.

Oana Roman, după moartea lui Ivan Patzaichin.  ”Ivan a fost OM, cu majuscule, printre puținii numărați pe degete pe care i-am cunoscut în viata asta”

 

”Unul din privilegiile vieții mele, poate cel mai important, este ca am avut șansa să cunosc îndeaproape oameni mari. Oameni speciali, legende vii! L-am cunoscut destul de bine pe Ivan și sunt recunoscătoare pentru acest dar pe care mi l-a oferit viata. Ivan a fost OM, cu majuscule, printre putinii numărați pe degete pe care i-am cunoscut în viata asta.

Apanajul oamenilor mari este smerenia! Nu am cunoscut om mai smerit și mai bun ca Ivan. Era din cei aleși, din cei cu care s-a plămadit bunătatea omenirii. Era fără îndoială bun, simplu în complexitatea lui, ales nu doar pentru harul nemărginit pe care l-a avut dar și pentru ca emana smerenie și parcă plutea deasupra noastră”, a scris Oana Roman în mediul online.

 

 

”Nu vorbea niciodată despre el, nu se lauda, nu-și etala meritele pentru ca ele erau toate evidente pentru oricine! Și el știa asta. Nu avea nevoie sa mai demonstreze nimic. Nu știu alt om despre care nimeni vreodată sa nu fi spus un cuvânt nepotrivit. El era din acei putini oameni datorita cărora umanitatea asta nu se prăbușește și reușește sa supraviețuiască!

A plecat discret la fel cum a trăit. Îmi aduc aminte ca mi-a spus o data ca se simțea cumva stingher când trecea pe lângă statuia lui. I se părea ca e prea mult și ca intr-un fel poate nu o merita din timpul vieții. Atât era de smerit. Deși era probabil singurul care și-a meritat cu prisosință statuia. Acum sper ca e la dreapta LUI, sunt sigura ca a plecat în râuri nesfârșite de lumina și cu mulți îngeri care l au ghidat. ?”, a adăugat vedeta.

Ivan Patzaichin a murit la 71 de ani

Ivan Patzaichin, legendă a canotajului românesc, a murit în data de 5 septembrie 2021, la vârsta de 71 de ani. Acesta era internat de mai multă vreme la spitalul Elias din Capitală. Marele sportiv a fost răpus de o boală incurabilă. Ivan Patzaichin va fi înmormântat cu onoruri militare. Ceremonia va avea loc în data de 7 septembrie 2021.  Funeraliile cu onoruri militare se vor desfăşura, marţi, la ora 13:00, la Clubul Sportiv Dinamo şi vor fi urmate de slujba de înmormântare la Cimitirul Bellu.

 

Ivan Patzaichin, multiplu campion european, mondial şi olimpic la kaiac-canoe, fost antrenor al lotului olimpic de kaiac-canoe, s-a născut la 26 noiembrie 1949 în localitatea Mila 23, judeţul Tulcea. A început să practice sportul la Tulcea, la 18 ani fiind transferat la secţia de kaiac-canoe a clubului Dinamo, unde a reuşit o carieră sportivă excepţională. În cei 17 ani dedicaţi sportului de performanţă a câştigat peste 40 de titluri de campion naţional şi peste 30 de campion balcanic. A fost campion european în 1969.

A cucerit de opt ori medalia de aur, de şapte ori pe cea de argint şi de alte şapte ori pe cea de bronz la Campionatele Mondiale. Cele mai mari performanţe le-a obţinut la Jocurile Olimpice, la care a fost prezent la cinci ediţii (1968 – 1984), cucerind de patru ori aurul olimpic. Se retrage din activitatea competiţională, în 1984, dedicându-se antrenoratului. A reuşit să câştige peste 150 de titluri ca antrenor al lotului naţional şi olimpic de kaiac-canoe. În aprilie 2019, Ivan Patzaichin a primit Colanul de Aur, cea mai înaltă distincţie a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. În plan personal, legendarul sportiv Ivan Patzaichin a avut o căsnicie fericită alături de Georgiana. Din mariajul lui Ivan Patzaichin cu Georgiana a rezultat o fiică, Ivona.

 

 

citește și...