Când va fi înmormântat Ivan Patzaichin. Funeralii cu onoruri militare

06.09.2021, 13:52
Când va fi înmormântat Ivan Patzaichin. Funeralii cu onoruri militare
Când va fi înmormântat Ivan Patzaichin. Funeralii cu onoruri militare
Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai titrațși și apreciați sportivi pe care i-a avut România, va fi înmormântat cu onoruri militare. Ceremonia va avea loc în data de 7 septembrie 2021. Regretatul campion s-a stins din viață în data de 5 septembrie, la vârsta de 71 de ani. Acesta a fost răpus de o boală incurabilă.Ivan Patzaichin va fi înmormântat, marţi, 7 septembrie 2021, cu onoruri militare, a anunţat familia fostului canoist.

Funeraliile cu onoruri militare se vor desfăşura, marţi, la ora 13:00, la Clubul Sportiv Dinamo şi vor fi urmate de slujba de înmormântare la Cimitirul Bellu. Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu o pot face la Muzeul Clubului Sportiv Dinamo din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Când va fi înmormântat Ivan Patzaichin. Anunțul făcut de familie

Anunțul despre înmormântarea lui Ivan Patzaichin a fost făcut de familie pe pagina de Facebook a sportivului.

“Familia și apropiații revin cu detalii despre ceremonia de rămas bun pentru Ivan Patzaichin. Funeraliile cu onoruri militare se vor desfășura marți, la ora 13:00, la Clubul Sportiv Dinamo și vor fi urmate de slujba de înmormântare la Cimitirul Bellu. Cei care vor să îi aducă un ultim omagiu o pot face începând de azi, ora 12:00, la Muzeul Clubului Sportiv Dinamo”, au anunțat apropiații fostului sportiv, pe pagina sa de Facebook.

 

Ivan Patzaichin a murit la 71 de ani

Ivan Patzaichin, legendă a canotajului românesc, a murit în data de 5 septembrie 2021, la vârsta de 71 de ani. Acesta era internat de mai multă vreme la spitalul Elias din Capitală. Marele sportiv a fost răpus de o boală incurabilă. Ivan Patzaichin, multiplu campion european, mondial şi olimpic la kaiac-canoe, fost antrenor al lotului olimpic de kaiac-canoe, s-a născut la 26 noiembrie 1949 în localitatea Mila 23, judeţul Tulcea. A început să practice sportul la Tulcea, la 18 ani fiind transferat la secţia de kaiac-canoe a clubului Dinamo, unde a reuşit o carieră sportivă excepţională.

În cei 17 ani dedicaţi sportului de performanţă a câştigat peste 40 de titluri de campion naţional şi peste 30 de campion balcanic. A fost campion european în 1969. A cucerit de opt ori medalia de aur, de şapte ori pe cea de argint şi de alte şapte ori pe cea de bronz la Campionatele Mondiale. Cele mai mari performanţe le-a obţinut la Jocurile Olimpice, la care a fost prezent la cinci ediţii (1968 – 1984), cucerind de patru ori aurul olimpic. Se retrage din activitatea competiţională, în 1984, dedicându-se antrenoratului. A reuşit să câştige peste 150 de titluri ca antrenor al lotului naţional şi olimpic de kaiac-canoe. În aprilie 2019, Ivan Patzaichin a primit Colanul de Aur, cea mai înaltă distincţie a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. În plan personal, legendarul sportiv Ivan Patzaichin a avut o căsnicie fericită alături de Georgiana. Din mariajul lui Ivan Patzaichin cu Georgiana a rezultat o fiică, Ivona.

citește și...