Povestea de dragoste de 46 de ani dintre Ivan Patzaichin și soția sa, Georgiana. ”Timid, timid, dar am sărit ca un arc”

06.09.2021, 10:49
Povestea de dragoste de 46 de ani dintre Ivan Patzaichin și soția sa, Georgiana. ”Timid, timid, dar am sărit ca un arc”
ovestea de dragoste de 46 de ani dintre Ivan Patzaichin și soția sa, Georgiana. ”Timid, timid, dar am sărit ca un arc”

Legendarul sportiv Ivan Patzaichin a avut o căsnicie fericită alături de Georgiana. Acesta a povestit într-un interviu cum a cunoscut-o pe cea care i-a devenit parteneră de viață. ”Timid, timid, dar am sărit ca un arc”, mărturisea marele campion. Din mariajul lui Ivan Patzaichin cu Georgiana a rezultat o fiică, Ivona.

Ivan Patzaichin a cunoscut-o pe Georgiana, cea care avea să-i devină parteneră de viață și avea să-i dăruiască o fiică – Ivona, în urmă cu 46 de ani, la Snagov. regretatul sportiv mărturisea că a fost dragoste la prima vedere.

„Era prin ’75, îmi făceam de lucru la mașină. Nu de alta, dar era 23 August, aveam liber și, cum eram un tinerel cumințel, nu găsisem altceva mai bun de făcut. Așa cum eram, băgat cu totul sub mașină, văd, la un moment dat, o pereche de picioare înfipte bine pe tocuri. Erau cele mai lungi picioare pe care le văzusem vreodată. Nu se mai terminau… Timid, timid, dar am sărit ca un arc. M-am dus imediat după ea, după stăpâna picioarelor, am încercat să intru în vorbă… Nimic, m-a pus imediat la punct. N-am renunțat însă, am luat-o pe ocolite. De când am văzut-o prima dată, n-am mai avut liniște. M-am interesat pe la colegele ei și, cu chiu cu vai, prin intermediari, am invitat-o la o cafea de ziua mea, pe 26 noiembrie. A fost de ajuns. Anul următor, în februarie, eram deja căsătoriţi! A fost, cred eu, dragoste la prima vedere”, povestea Ivan Patzaichin într-un interviu, potrivit click.ro.

Povestea de dragoste de 46 de ani dintre Ivan Patzaichin și soția sa, Georgiana.”Ne-am jucat de-a șoarecele și pisica”


Georgiana, cea care i-a fost soție lui Ivan Patzaichin, povestea și ea cum a fost începutul relației lor.

“Grupul meu de prieteni a hotărât să petrecem 23 august (n.r.1975) la Snagov, pentru că, teoretic, baza nautică ar fi trebuit să fie goală, fără sportivi, iar prezența noastră acolo nu ar fi deranjat pe nimeni. Doar că, Ivan rămăsese în bază să meșterească ceva la eleganta lui limuzină argintie. Din acel moment, lucrurile s-au desfășurat amețitor de repede… M-a văzut, de undeva de sub mașina la care meșterea, m-a plăcut, și-a zis în minte că eu voi fi soția lui, a cerut coordonatele mele de la prieteni și a ținut legătura cu ei, pentru că eu am refuzat să-l cunosc mai mult decât la modul strângerii de mână. Idealul meu în viață nu erau sportivii, mai ales cei cu notorietate… Am început facultatea și, în câteva rânduri, Ivan m-a căutat, a complotat cu prietenii mei să ne întâlnim inopinat în diverse locuri, dar, de fiecare dată, am reușit să mă eschivez astfel încât să nu se simtă jignit de refuzul meu. Ne-am jucat de-a șoarecele și pisica până pe 26 noiembrie, când nu am mai scăpat și am răspuns invitației la ziua lui de naștere. Împlinea 26 de ani, vârsta marilor decizii pentru un bărbat… Acolo, în arealul lui și prin comparație cu ceilalți invitați, am reușit să-l cunosc mai bine și am decis să nu mai fiu atât de sălbatică, până la proba contrarie”, spunea ea.  “De-ar fi să mai trăiesc o viață, tot pe el l-aș alege!”, completa Georgiana.

Ivan Patzaichin a murit la 71 de ani

Ivan Patzaichin, legendă a canotajului românesc, a murit în data de 5 septembrie 2021, la vârsta de 71 de ani. Acesta era internat de mai multă vreme la spitalul Elias din Capitală. Marele sportiv a fost răpus de o boală incurabilă. Ivan Patzaichin, multiplu campion european, mondial şi olimpic la kaiac-canoe, fost antrenor al lotului olimpic de kaiac-canoe, s-a născut la 26 noiembrie 1949 în localitatea Mila 23, judeţul Tulcea. A început să practice sportul la Tulcea, la 18 ani fiind transferat la secţia de kaiac-canoe a clubului Dinamo, unde a reuşit o carieră sportivă excepţională.

În cei 17 ani dedicaţi sportului de performanţă a câştigat peste 40 de titluri de campion naţional şi peste 30 de campion balcanic. A fost campion european în 1969. A cucerit de opt ori medalia de aur, de şapte ori pe cea de argint şi de alte şapte ori pe cea de bronz la Campionatele Mondiale. Cele mai mari performanţe le-a obţinut la Jocurile Olimpice, la care a fost prezent la cinci ediţii (1968 – 1984), cucerind de patru ori aurul olimpic. Se retrage din activitatea competiţională, în 1984, dedicându-se antrenoratului. A reuşit să câştige peste 150 de titluri ca antrenor al lotului naţional şi olimpic de kaiac-canoe. În aprilie 2019, Ivan Patzaichin a primit Colanul de Aur, cea mai înaltă distincţie a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

citește și...