O țară din Europa ia în considerare închisoarea şi amenzi de 3.000 de euro pentru cei care îşi încălzesc casa cu mai mult de 19 grade Celsius

08.09.2022, 13:21

Pe fondul unei crize energetice în plină expansiune în Europa, Elveția intenționează să ia măsuri drastice împotriva cetățenilor care nu respectă noile reguli aplicate pentru a reglementa utilizarea gazului în această iarnă. Amenda maximă ar fi de 4.031 de dolari, iar cei care continuă să facă abateri ar putea fi condamnați la închisoare.

Elveția analizează posibilitatea de a întemnița persoanele care își încălzesc camerele la 19 grade Celsius pentru următorii trei ani, dacă țara va fi nevoită să raționalizeze gazul din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului Federal de Finanțe al Elveției, Markus Sporndli, a declarat pentru Blick că țara ar putea emite amenzi pentru persoanele care își încălzesc locuințele la o temperatură mai mare de 19C, potrivit aa.com.

Amenda maximă ar fi de 4.031 de dolari

Sporndli a spus că tarifele pentru amenzile zilnice ar putea începe de la aproximativ 40 de dolari pe zi. El a precizat că amenda maximă ar fi de 4.031 de dolari, iar cei care continuă să facă abateri ar putea fi condamnați la închisoare.

Companiile elvețiene care își depășesc cotele de gaz ar putea fi, de asemenea, pedepsite.

Temperaturile din clădirile încălzite cu gaz să nu depășească niciodată 19C

Conform noilor reguli din Elveția, temperaturile din clădirile cu sisteme de încălzire pe gaz pot fi ridicate la maximum 19 grade Celsius (66,2 grade Fahrenheit), iar apa poate fi încălzită până la 60 de grade Celsius (140 de grade Fahrenheit).

Încălzitoarele radiante sunt interzise, în timp ce saunele și piscinele trebuie să rămână reci.

Acestea fac parte din măsurile prevăzute în Legea federală privind aprovizionarea economiei naționale, la care Departamentul Federal pentru Afaceri Economice (EAER) face referire în mod explicit într-un document oficial, se arată în raport.

S-a prezis că măsurile propuse ar putea duce la dispute, lăsând instanțele ocupate, iar guvernele fiind nevoite să adauge reglementări pentru a clarifica zona gri.

Cantoanele elvețiene au termen până la 22 septembrie pentru a-și exprima îngrijorarea cu privire la aceste măsuri.

 

 

citește și...