Un vlogger riscă închisoarea după ce a gătit și mâncat un mare rechin alb în direct. ”Este revoltător”

02.08.2022, 19:41

O influenceriță este anchetată de poliție după ce un clip în care apare prăjind și mâncând un mare rechin alb a devenit viral. Imaginile cu vloggerița, cunoscută sub pseudonimul online Tizi, o arată pe aceasta ospătându-se cu peștele prădător, despre care poliția din orașul central Nanchong a confirmat duminică că este un rechin alb mare.

Poliţia chineză a deschis o anchetă după ce o vloggeriţă a publicat un videoclip controversat în care poate fi văzută gătind și mâncând un exemplar mare de rechin alb, o specie protejată.

Poliţia din oraşul Nanchong, situat în provincia Sichuan din sud-vestul Chinei, a confirmat duminică că era, într-adevăr, vorba despre un exemplar de rechin alb, potrivit dailymail.co.uk.

Vloggerița s-a filmat în timp ce gătește și mănâncă un rechin alb

”Poate că pare vicios, dar carnea sa este cu adevărat foarte fragedă”, a spus Tizi în timp ce rupea bucăți mari din carnea animalului la grătar, într-o înregistrare video postată la mijlocul lunii iulie.

În înregistrarea video, ștearsă între timp, ea este văzută despicând un rechin de doi metri lungime și culcându-se lângă el pentru a arăta că este mai înalt decât ea. Rechinul este apoi tăiat în două, marinat și gătit la grătar, în timp ce capul este gătit, de asemenea,

În China, rechinii figurează pe lista speciilor protejate

Marii rechini albi sunt incluși pe lista speciilor vulnerabile de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii – cu doar un pas înainte de a fi clasificați ca fiind pe cale de dispariție.

Populațiile de rechini – unii dintre cei mai importanți prădători apex din oceane – au fost lovite în ultimele decenii, principalii vinovați fiind pescuitul cu aripioare și pescuitul industrial cu paragate.

În China, rechinii sunt catalogați ca fiind protejați. Deținerea ilegală poate duce la o pedeapsă cu închisoarea de la cinci la zece ani.

”Este revoltător că o celebritate de pe internet poate mânca un animal protejat în fața a milioane de oameni în plină zi”, a scris un comentator ca răspuns la reportaj.

Nu este clar dacă Tizi, care are aproape opt milioane de urmăritori, va fi pedepsită.

Ea a declarat presei locale că a achiziționat rechinul prin ”metode legale”, dar biroul local pentru agricultură a declarat luni că afirmația sa este ”neconformă cu faptele sale” și că poliția a început să investigheze.

Carnea uscată de pui de rechin este folosită ca hrană pentru pisici în China și poate fi cumpărată în multe magazine online.

Mass-media de stat chineză a purtat de mult timp un război împotriva videoclipurilor virale cu mâncatul în exces, cunoscute sub numele de ‘mukbang’ în argoul coreean, în timp ce platformele de livestreaming au promis de ani de zile să închidă conturile care promovează mâncatul în exces și risipa de alimente.

citește și...