O femeie „a primit o bombă într-o cutie de lapte”, oferită ca ajutor alimentar de trupele ruse. ”Arăta de parcă cineva ar fi băut din aceasta”

26.04.2022, 18:53
O femeie „a primit o bombă într-o cutie de lapte”, oferită ca ajutor alimentar de trupele ruse. ”Arăta de parcă cineva ar fi băut din aceasta”

Trupele ruse sunt acuzate că au atașat o bombă pe o cutie de lapte care a fost oferită, printre altele, ca ajutor alimentar orașului devastat Herson din sudul Ucrainei. O femeie a primit o cutie în care se afla o bombă, prin intermediul unui ajutor umanitar. 

O femeie a povestit unui post de știri local că a avut norocul să supraviețuiască după ce a deschis recipientul de lapte conectat la un dispozitiv exploziv care, din fericire, nu a explodat.

Ucrainenii au dezvoltat o neîncredere profundă față de forțele ruse invadatoare în urma atacurilor lor asupra civililor și susțin că au mers până la a realiza capcane-mortale în zonele de nord ale țării.

Trupele ruse, acuzate că recurg la capcane

Au existat dovezi de tortură, în special în Bucha, la periferia Kievului, și afirmații potrivit cărora femeile au fost violate.

Mulți ucraineni din orașele asediate sunt speriați să se predea trupelor ruse, deoarece se tem de ce li se va întâmpla.

O femeie din Ucraina a primit o cutie de lapte în care se afla o bombă

Femeia pensionară din Kherson ar fi dus acasă cutia de lapte prin capcană, în ciuda avertismentelor că este periculos. Femeia a crezut că respectiva cutie de lapte arăta ca și cum ar fi fost deschisă, a spus fiul ei.

Mama mea pensionară a observat că este ceva în neregulă cu acest lapte, de parcă cineva ar fi băut din cutie înainte sau parcă ar fi fost ruptă aceasta. Ea a deșurubat cu grijă capacul și mi-a arătat ce era acolo”, a mărturisit fiul femeii.

Deși această femeie a avut noroc, au existat, de asemenea, rapoarte conform cărora civili ucraineni au murit otrăviți din cauza pachetelor alimentare de ajutor.

Trupele ruse s-au retras din zonele de nord ale Ucrainei la începutul acestei luni, în ceea ce a fost văzută ca o strategie de reorganizare înainte de a lovi din nou.

 

citește și...