Doi soldați ruși au fost uciși după ce au fost otrăviți cu prăjituri de la ucraineni

03.04.2022, 16:16
Doi soldați ruși au fost uciși după ce au fost otrăviți cu prăjituri de la ucraineni

Trupele ruse de lângă Harkov au murit după ce au mâncat prăjituri otrăvite, oferite drept „cadouri” de cetățenii ucraineni, a susținut o agenție de informații ucraineană. Otrăvirea are loc în momentul în care au fost descoperite gropi comune ale cadavrelor de civili la periferia Kievului, după retragerea rusă care a fost revendicată ieri.

Doi militari din Divizia 3 Pușca Motoră au murit imediat după ce au mâncat delicatesele servite de cetățenii din Izium, a anunțat sâmbătă o postare pe Facebook a Direcției Principale de Informații din Ucraina.

Alți 28 de militari ruși se află la terapie intensivă după otrăvire, iar alte câteva sute suferă de „boli grave” după ce au consumat alcool otrăvit dat de civili.

Civilii ucraineni rezistă forțelor ruse

Postarea mai spunea că civilii ucraineni rezistă forțelor ruse prin toate mijloacele disponibile.

În postare, agenția a spus: „Ucrainenii se opun ocupanților prin toate mijloacele disponibile. Conform informațiilor disponibile, locuitorii din districtul Izyum (regiunea Kharkiv) „i-au tratat” pe ruși cu plăcintă cu otravă de la Divizia a 3-a de puști”.

 Rusia nu a reușit să încercuiască Kievul

Au continuat să apară povești despre civili ucraineni care rezistă forțelor ruse. Chiar înainte de a începe invazia, civilii ucraineni obișnuiți se antrenau pentru luptă și învățau cum să facă cocktailuri molotov.

Se pare că Rusia a calificat trupele drept „pierderi fără luptă”, deoarece începe să-și orienteze efortul de război pentru a se concentra asupra luptei în regiunea Donbas din estul Ucrainei, nereușind să încercuiască Kievul în primele șase săptămâni de război.

Izium este de așteptat să vadă mai multe lupte în următoarele săptămâni, deoarece Putin se luptă cu disperare să-și inverseze averea după un început jenant al invaziei sale în Ucraina.

Este un oraș de importanță strategică pentru Rusia, deoarece ar permite trupelor să-l folosească ca bază pentru atacuri susținute în Donbass și ar permite lui Putin să-și aprovizioneze trupele cu orașul de lângă granița rusă.

Controlul orașului ar permite rușilor să se coordoneze cu forțele care luptă mai la sud în regiunea Donbass și să despartă Frontul de Est și Armata de Sud a Ucrainei de cele care luptă în nord.

Imagini îngrozitoare au apărut cu cadavre împrăștiate pe străzile orașului de navetiști Buka, care au fost recucerite vineri de forțele ucrainene.

 

 

citește și...