Numărul îmbolnăvirilor zilnice cu coronavirus trece din nou de 200. Bilanțul a ajuns la 22.415

16.06.2020, 13:51
Numărul îmbolnăvirilor zilnice cu coronavirus trece din nou de 200. Bilanțul a ajuns la 22.415
Numărul îmbolnăvirilor zilnice trece din nou de 200. Bilanțul a ajuns la 22.415

Bilanțul îmbolnăvirilor COVID-19 a ajuns în România la 22.415 , în ultimele 24 de ore fiind raportate alte 250 de noi cazuri.

Numărul deceselor provocate de COVID-19 a ajuns la 1.437. Dintre persoanele diagnosticate cu coronavirus, 16.071 s-au vindecat.

La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 173 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.407 persoane. Alte 86.122 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 573.638 de teste. În ultimele 24 de ore au fost făcute 9.360 de teste pentru coronavirus, menționează Hotnews.

3.393 de români din străinătate confirmați cu coronavirus

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.393 de cetățeni români au fost confirmați cu coronavirus.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 29 au fost declarați vindecați.

De la începutul epidemiei de COVID-19 și până la acest moment, au decedat 114 cetățeni români aflați în străinătate.

Ce spune Alexandru Rafila despre creșterea numărului de cazuri de coronavirus

După creșterea de ieri a numărului de cazuri de coronavirus, profesorul Alexandru Rafila declara:

”Sigur, există o anumită îngrijorare având în vedere trendul ultimelor patru zile. Ziua de astăzi nu este relevantă, cel puțin pentru mine și pentru colegii mei, cred, care lucrează în zona de sănătate publică pentru că aceste 166 de cazuri au fost identificate dintr-un număr mic de testări care se întâmplă de obicei duminica. Sunt vreo 3. 600 de testări dar, totuși, dacă facem procentul, el e apreciabil. E de 5%. Deci 5% dintre testări au fost pozitive și mă refer la cazurile noi nu la toate cazurile pozitive care ar putea să includă și pacienții deja internați. 5% e un procent mare, într-adevăr și n-am mai avut de mult 5% din cazuri pozitive.

Deci nu putem să spunem că suntem relaxați și toată lumea ar trebui să fie preocupată, nu aș spune în niciun caz panicată. Asta e cea mai mare greșeală să fim panicați, să avem reacții isteroide, am mai auzit așa prin diverse zone. Nu trebuie speriați părinții ca să nu își mai trimită copiii la grădinițe, nu trebuie speriate persoanele vârstnice să nu mai iasă deloc din casă dar, pe de altă parte, trebuie să fim și responsabili și să încercăm să respectăm cele trei reguli simple pe care le tot repetăm ca pe un soi de poezie și lumea să fie conștientă că nu există niciun fel de regie pentru că e foarte periculos să ne jucăm cu aceste scenarii – ”se raportează cazuri fals, mai multe sau mai puține””, a afirmat specialistul.

citește și...