Raed Arafat, despre creșterea numărului mare de cazuri noi cu coronavirus: ‘Situația s-a deteriorat’

13.06.2020, 17:34
Raed Arafat, despre creșterea numărului mare de cazuri noi cu coronavirus: 'Situația s-a deteriorat'
Raed Arafat, despre creșterea numărului mare de cazuri noi cu coronavirus: 'Situația s-a deteriorat'

La aproape două săptămâni de la relaxarea măsurilor de restricție, numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus a crescut din nou.

Până acum, în România au fost confirmate 21.679 de infecții cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, au fost anunțate încă 275 de noi cazuri de COVID-19. Bilanțul morților a ajuns la 1394. Este deja a treia zi consecutivă în care numărul cazurilor noi de coronavirus a depășit 200.

Numărul de cazuri noi de coronavirus a crescut din nou

În vreme ce Alexandru Rafila, șeful Societății Române de Microbiologie, susține că nu avem motive de îngrijorare din cauza numărului mare de îmbolnăviri, Raed Arafat are cu totul altă părere.

‘Să nu ne panicăm, să nu creăm o isterie, dar nici să nu renunțăm la comportamentul precaut. Oamenii să se comporte cu grijă, cu precauție’, a declarat Alexandru Rafila sâmbătă, la Digi24.

Raed Arafat este îngrijorat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a mărturisit că situația s-a deteriorat în ultima perioadă.

‘Din graficile de mai jos se vede clar cum, in ultimele zile, situatia infectiilor cu SARS-COV2 si in mod deosebit numarul cazurilor active s-a deteriorat. Graficul arata cum numarul cazurilor active incepe sa creasca dupa o perioada mai lunga de scadere continua.

Era de asteptat ca masurile de relaxare sa duca la astfel de situatie insa depinde de noi daca cresterea se va mentine sub control sau nu.

Regulile de distantare si igiena trebuie respectate! Nu va lasati influentati de parerile neavizate si de dezinformarile din mediul retelelor de socializare’, a scris Raed Arafat, pe pagina lui de Facebook.

După data de 15 iunie, Guvernul a anunțat noile măsuri de relaxare. Va crește și numărul persoanelor care pot participa la evenimente, iar mall-urile se redeschid.

‘Evenimentele private în spații închise se vor putea desfășura cu participarea a cel mult 20 de persoane, iar în spații deschise, cu participarea a cel mult 50 de persoane. Se vor relua, începând cu data de 15 iunie – așa cum, de altfel, a fost discutat cu reprezentanții industriei de retail -, activitățile în centre comerciale, în mall-uri.

Începând cu data de 15 iunie, va fi permisă activitatea operatorilor economici în aceste centre comerciale, cu excepția restaurantelor, cafenelelor, sălilor de joc sau cinematografelor’, a anunțat Ionel Dancă, vineri dimineață.

citește și...