Nelu Tătaru: ”Progresiv mergem spre relaxarea cvasi-totală, dar aceasta nu se poate produce când avem transmitere comunitară accentuată”

25.06.2020, 09:09
Nelu Tătaru: ”Progresiv mergem spre relaxarea cvasi-totală, dar aceasta nu se poate produce când avem transmitere comunitară accentuată”
Nelu Tătaru: ”Progresiv mergem spre relaxarea cvasi-totală, dar aceasta nu se poate produce când avem transmitere comunitară accentuată”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut noi declarații despre creșeterea numărului de cazuri de coronavirus pe teritoriul țării noastre.

„Sunt creșteri asumate câtă vreme nu depășim o creștere progresivă și trecem la o creștere exponențială. Avem 321 de cazuri, în contextul în care 2 zile am avut între 200 și 250. Este o transmitere comunitară accentuată, dar o punem și pe seama celor 3 măsuri de relaxare și pe weekendurile prelungite”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.

Acesta a precizat cât de importantă este respectarea măsurilor de precauție.

„Recomand păstrarea distanțării, menținerea regulilor de igienă, a purtării măștii în spațiile închise și în mijloacele de transport, evitarea zonelor aglomerate. Faptul că s-au luat măsuri de relaxare nu înseamnă că au fost ridicate toate restricțiile. Evoluția favorabilă nu poate să se facă decât în contextul colaborării populației”, a adăugat ministrul Sănătății.

Despre măsurile de relaxare, Nelu Tătaru a afirmat că acestea nu pot fi luate dacă transmiterea comunitară a noului coronavirus este accentuată.

„Nerespectarea acestor reguli poate duce la o transformare a creșterii progresive într-o creștere exponențială și atunci avem și o transmitere comunitară accentuată care va duce la un moment dat, dacă nu respectăm aceste reguli, la niște restricții. Progresiv mergem spre relaxarea cvasi-totală, dar aceasta nu se poate produce când avem transmitere comunitară accentuată și vedem că acele reguli de protecție sau de precauție nu sunt aplicate”, a mai spus ministrul Sănătății.

Numărul îmbolnăvirilor, din nou în creștere

Miercuri, 24 iunie 2020, numărul cazurilor zilnice de infectare cu noul coronavirus a depășit din nou 300 în România, după două zile în care acesta începuse să scadă.

După două zile în care numărul îmbolnăvirilor a scăzut, miercuri  numărul  a început din nou să crească. Bilanțul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 24.826 pe teritoriul țării noastre.

Numărul deceselor din cauza coronavirusului se ridică la 1.555. Dintre persoanele diagnosticate pozitiv cu COVID-19, 17.391 au fost declarate vindecate și au fost externate.

La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 186 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.186 de persoane. Alte 72.377 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 651.003 de teste pentru coronavirus.

citește și...