Nelu Tătaru: ”Există forme severe şi se poate muri şi la 30-35 de ani”

01.07.2020, 08:58
Nelu Tătaru: ”Există forme severe şi se poate muri şi la 30-35 de ani”
Nelu Tătaru: ”Există forme severe şi se poate muri şi la 30-35 de ani”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, le-a transmis celor care nu cred în COVID-19 să meargă în spitale și să se convingă de existența virusului.

”I-aş ruga să treacă prin spitale sau pe la UPU şi atunci vor vedea că acest virus există, că există forme severe şi se poate muri şi la 30-35 de ani”, a declarat Nelu Tătaru la TVR.

Ministrul Sănătății îndeamnă în continuare la respectarea regulilor de igienă, de distanţare fizică şi purtarea măştii în spaţii închise.

“Avem o creştere a numărului de cazuri, o reacutizare a vechilor focare, o transmitere accentuată în comunitate, avem nerespectarea regulilor”, a adăugat el.

“Suntem de două săptămâni într-o creştere a numărului de cazuri, dar putem gestiona aceste cazuri. Ar trebui totuşi ca cei care şi-au asumat aceste măsuri de relaxare, dincolo de Guvern sau Ministerul Sănătăţii, să le şi respecte. Recomand în continuare prudenţă, precauţie, reguli de igienă, distanţare fizică, purtarea măştii în spaţii închise. Avem şi azi 388 de cazuri noi, 205 cazuri în terapie intensivă. (…) Avem oraşe şi spitale unde secţiile de terapie intensivă sunt pline şi trebuie să transferăm bolnavii în altă parte. Cred că ne-am relaxat un pic cam devreme”, a mai spus Nelu Tătaru, citat de Digi24.

”Va trebui să ne obişnuim cu persistenţa acestui virus un an sau doi”

Ministrul Sănătății a vorbit și despre măsurile de relaxare. Acesta a explicat că la sfârșitul lunii iulie-începutul lunii august lumea se poate aștepta la o viață cvasinormală.

“La sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august trebuie să ne aşteptăm la o viaţă cvasinormală. Spun cvasinormală în contextul în care va trebui să ne obişnuim cu persistenţa acestui virus un an sau doi, cu transmiteri subliminale, cu uşoare valuri cum le vedem la gripa sezonieră. Dar, ca să ajungem la acest lucru, trebuie să respectăm nişte reguli”, a explicat Nelu Tătaru.

 

26.970 de infectări cu coronavirus în România

388 de cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore pe teritoriul țării noastre. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 26.970 pe teritoriul țării noastre.

De luni până marți au murit 17 persoane cu COVID-19, bilanţul deceselor ridicându-se la 1.651. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.141 au fost externate, dintre care 19.050 pacienți vindecați și 1.091 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 205 pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 890 de persoane. Alte 61.840 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 710.112 de teste pentru coronavirus.

citește și...