Bilanțul coronavirus în țara noastră: 269 de cazuri noi și 22 de decese în ultimele 24 de ore

29.06.2020, 13:24
Bilanțul coronavirus în țara noastră: 269 de cazuri noi și 22 de decese în ultimele 24 de ore
Bilanțul coronavirus în țara noastră: 269 de cazuri noi și 22 de decese în ultimele 24 de ore

269 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus și 22 de decese au fost raportate în România în ultimele 24 de ore.

Bilanțul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a ajuns la 26.582 pe teritoriul țării noastre. Până acum , 1.634 de persoane au decedat din cauza coronavirusului în România.

Dintre persoanele depistate pozitiv, 18.912 au fost declarate vindecate și au fost externate.

La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 210 pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 919 persoane. Alte 63.788 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 699.688 de teste pentru coronavirus, anunță Hotnews.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 4.795 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19.
De la începutul epidemiei de COVID-19 și până la acest moment, 115 cetățeni români aflați în străinătate au decedat.

Ministrul Sănătății, apel pentru respectarea măsurilor de protecție

Ministrul Sănătății a făcut din nou apel la populație pentru respectarea măsurilor.

”Noi facem o evaluare în fiecare zi, facem evaluări săptămânale sau la două săptămâni. Orice evaluare e contorizată de Centrul European de control al bolilor care face acea listă a indicatorilor cumulați la suta de mii de locuitori și ne dă riscul.

Totul este reciproc. Noi vom avea și mâine această evaluare. Vom lua decizii cu privire la data de 1 iunie. În acest moment nu avem discuții de închidere cu Bulgaria. Rămâne că mâine să mai discutăm despre această problemă și vom lua o decizie.

Noi discutăm poziționarea fiecărei țări în parte. Noi suntem în partea galbenă a acestei liste. Suntem într-un moment în care putem gestiona acest număr de cazuri crescute, dar suntem într-un moment în care facem un apel la populația României: Haideți să respectăm regulile de igienă și distanțare socială.

Cred că această relaxare prost înțeleasă, încurajată de pe margine într-un scop politic nu va duce decât la a forța un sistem medical”, a spus Nelu Tătaru.

Coronavirus în lume

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus în lume a depășit pragul de 10 milioane, iar numărul deceselor celor cu COVID-19 a trecut de 500.000 conform centralizării realizate de Universitatea John Hopkins. Cele mai multe cazuri sunt în SUA, apoi în Brazilia, Rusia, India.

Statele Unite ale Americii sunt țara cea mai afectată de COVID-19, cu 125.768 de decese din peste 2,5 milioane de cazuri confirmate

citește și...