Nelu Tătaru: ”Dacă unii dintre noi vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge la acea stare de urgență”

24.07.2020, 08:58
Nelu Tătaru: ”Dacă unii dintre noi vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge la acea stare de urgență”
Nelu Tătaru: ”Dacă unii dintre noi vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge la acea stare de urgență”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a transmis un avertisment joi seara. Acesta a afirmat că starea de urgență ar putea reveni ”dacă unii dintre noi vor vrea cu tot dinadinsul”.

La emisiunea ”Sinteza Zilei”, de la Antena 3, Nelu Tătaru a spus că totuși situația îmbolnăvirilor cu coronavirus nu este scpăpată de sub control.

„În opinia mea, nu, nu a scăpat de sub control, numai că trăim un alt episod pe care nu l-a dorit nimeni. O parte din vină o avem cu toții, poate mai mare cei care nu au mai vrut să creadă că există așa ceva sau au uitat zilele, chiar săptămânile și lunile în care au stat închiși în casă, temători și uitându-se la televizor la ce se întâmplă în Spania și Italia.

Astăzi avem niște măsuri de relaxare, avem o parte a populației care nu mai crede, avem niște factori decizionali care negativează cam tot ce s-a întâmplat în ultimele luni, avem niște instigări la nerespectarea unor reguli”, a declarat Nelu Tătaru.

„Carantina o să o putem da la diverse localități pe niște criterii și când avem o transmitere comunitară accentuată. Deocamdată, nu cred că ajungem la starea de urgență, dar dacă unii dintre noi vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge la acea stare de urgență”, a completat ministrul Sănătății.

1.112 noi îmbolnăviri în ultima zi

Joi, 23 iulie 2020, pe teritoriul țării noastre au fost în registrate 1.112 cazuri de infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore. Este a doua zi când numărul infectărilor depășește o mie.

Bilanțul a ajuns la 41.275. În ultima zi au fost murit din cauza COVID-19 alte 25 de persoane, bilanțul deceselor ajungând la 2.126.

24.862 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.787 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu noul coronavirus este de 5.586. Dintre aceștia, la terapie intensivă sunt internați 285 de pacienți.

Până acum, la nivel național, au fost prelucrate 1.030.692 de teste. Dintre acestea 20.085 au fost efectuate în ultimele 24 de ore.

Pe teritoriul României, 250 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 816 persoane se află în izolare instituționalizată.De asemenea, 1.334 de persoane se află în carantină la domiciliu.

Polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 735 de amenzi în valoare de 100.450 de lei, pentru nerespectarea normelor stabilite prin legea privind starea de alertă.

citește și...