Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: ”Vom avea două săptămâni dificile”

21.07.2020, 14:52
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: ”Vom avea două săptămâni dificile”
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: ”Vom avea două săptămâni dificile”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat că urmează două săptămâni dificile în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus.

Nelu Tătaru a vorbit despre măsurile de carantină și de izolare la spital sau la domiciliu.

„Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri. Vom avea două săptămâni dificile pentru a putea reimpune acele măsuri de carantină, izolare în spital, izolare la domiciliu. În funcție de cooperarea la aceste măsuri, în funcție de respectarea anumitor norme de desfășurare a anumitor activități vom putea vedea în următoarea perioadă și evoluția.

Legislația care intră astăzi ne va oferi în zilele următoare pârghiile pentru a putea scădea numărul de cazuri, dar, repet, vom avea două săptămâni destul de grele”, a declarat Nelu Tătaru, potivit Digi24.

Ministrul Sănătății a făcut referire și la focarele de coronavirus.

„Tot ce înseamnă focare, tot ce înseamnă focare nou constituite sunt gestionate prin anchete epidemiologice, urmând ca acolo unde vom avea o suprasolicitare a activității medicale, mă refer la ATI, să punem să facem și detașări de personal, dar să putem transfera și acești pacienți unde avem locuri”, a completat acesta.

Cel mai mare număr de infectări: 994

Alte 994 de noi îmbolnăviri cu coronavirus au fost raportate marți, 21 iulie 2020, în țara noastră, astfel că bilanțul a ajuns la 39.133.

În ultima zi au fost înregistrate 36 noi decese. În total până astăzi 2.074 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Dintre persoanele confirmate pozitiv cu noul coronavirus, 25.586 au fost externate.

24.454 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.612 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 1.087 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 297 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 984.396 de teste, cu 17.204 mai multe teste ca ieri.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 5.243 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 122 de cetățeni români aflați în străinătate au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 158 au fost declarați vindecați.

citește și...