Specialiștii vin cu o ipoteză alarmantă! Pandemia de coronavirus va continua mulţi ani şi un vaccin nu o va elimina

21.07.2020, 23:24
Specialiștii vin cu o ipoteză alarmantă! Pandemia de coronavirus va continua mulţi ani şi un vaccin nu o va elimina
Specialiștii vin cu o ipoteză alarmantă! Pandemia de coronavirus va continua mulţi ani şi un vaccin nu o va elimina

Cele mai recente studii ale specialiștilor despre virusul din China nu vin deloc cu vești bine! Experții din Marea Britanie susțin că COVID-19 ar putea să nu dispară niciodată, iar omenirea va trebui să învețe să trăiască cu această pandemie.

Epidemiologul Jeremy Farra a precizat că ne aflăm într-o ‘etapă crucială’ pentru a putea preveni al doilea val de coronavirus.

Experții nu au deloc vești bune

‘Această infecţie nu va dispărea, acum este o infecţie endemică umană. În realitate, chiar dacă vom avea un vaccin sau tratamente mai bune, umanitatea va continua să trăiască cu acest virus mulţi, mulţi ani’, a spus Jeremy Farra, într-o conferință.

Și profesorul John Bell, de la Universitatea Oxford, a mărturisit că coronavirusul s-ar putea să nu fie eliminat vreodată, deși cercetătorii fac eforturi uriașe pentru găsirea unui vaccin.

”Realitatea este că acest patogen este aici pentru totdeauna, nu pleacă nicăieri”, a afirmat John Bell în faţa parlamentarilor britanici.

Ce spune Nelu Tătaru despre creșterea cazurilor noi

În ultimele 24 de ore, în țara noastră au fost înregistrate alte 994 noi cazuri de îmbolnăvire. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a ținut să precizeze că Grupul de Comunicare a greșit când a trimis informarea zilnică.

‘Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri! Vom avea două săptamâni dificile pentru a putea reimpune acele măsuri de carantină, izolare în spital, izolare la domiciliu. În funcție de cooperarea la aceste măsuri, în funcție de respectarea anumitor norme de desfășurare a anumitor activități, vom putea vedea evolutia în perioada următoare.

Repet, vom avea două săptămâni destul de grele, muncă asiduă, atât la nivelul DSP cât și la unitățile sanitare. Sunt și testările pentru cei internați, sunt și testările pentru cei noi din anchetele epidemiologice, sunt și testările pentru cei care vor să plece în concediu și-și fac acele testări la cerere‘, a spus ministrul Nelu Tătaru, marți seară, 21 iulie.

citește și...