Mirela Vaida, noi informații despre colegii de la ”Acces Direct” infectați cu coronavirus. ”Suntem niște oameni care vin zi de zi la muncă și suntem expuși”

28.07.2020, 14:13
Mirela Vaida, noi informații despre colegii de la ”Acces Direct” infectați cu coronavirus. ”Suntem niște oameni care vin zi de zi la muncă și suntem expuși”

Prezentatoarea de televiziune Mirela Vaida a oferit noi detalii după ce marți dimineață a anunțat că un alt membru al echipei ”Acces Direct” a fost depistat pozitiv cu coronavirus și că s-a luat decizia ca emisiunea să nu mai fie transmisă live.

Mirela Vaida a anunțat pe contul său de socializare că un alt membru al echipei de la emisiunea ”Acces Direct” a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Moderatoarea emisiunii ”Acces Direct”, de la Antena 1, a afirmat că vestea a fost aflată luni seară, iar că șefii au luat decizia ca începând de azi, marți, 28 iulie 2020, toți membrii echipei ”Acces Direct” să rămână acasă.

Vestea a venit la doar câteva zile după ce s-a aflat că Vulpița și Viorel Stegaru, cei doi invitați ai emisiunii ”Acces Direct”, au fost depistați pozitiv cu coronavirus.

Acum, Mirela Vaida a venit cu noi detalii despe colegii de la ”Acces Direct” infectați cu coronavirus.

”Noi suntem bine deocamdată. E adevărat că cei mai mulți dintre colegii care au intrat în izolare sunt asimptomatici, iar cei care au fost confirmați cu coronavirus se simt bine. Au o ușoară durere musculară, unii dintre ei, iar ceilalți spun că tușesc, dar nu este nimic grav, încât să fie nevoie de internare la ATI. Înțeleg că țin legătura cu cei de la DSP și sunt contactați”, a spus Mirela Vaida, citată de spynews.ro.

”Situația este sub control. Sper ca toți colegii care sunt în izolare, inclusiv eu, să vă dăm vești bune, să ne simțim bine ca și până acum. Până la urmă este o perioadă pentru toată lumea, nu este o excepție. Suntem niște oameni care vin zi de zi la muncă și suntem expuși. Din cauza acestei situații am intrat mai devreme în vacanță. Este cea mai bună decizie”, a adăugat ea.

Peste 47.000 de cazuri în România

Este a șaptea zi cu peste 1.000 de noi cazuri de coronavirus în România. În ultimele 24 de ore au fost raportate 1.151 de noi îmbolnăviri de COVID-19. Bilanțul a ajuns la 47.053.

Până astăzi, au decedat 2.239 de persoane diagnosticate cu COVID-19.

În unitățile sanitare, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.960. Dintre aceștia, la terapie intensivă sunt internați 357 de pacienți, precizează Hotnews.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.131.699 de teste. Dintre acestea 21.135 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.127 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 8.008 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 30 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 28 iulie.

De la debutul pandemiei, 26.128 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.716 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Pe teritoriul României, 2.254 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.063 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 13.890 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 15 persoane.

citește și...