Mircea Solcanu, pensionat pe caz de boală. Câți bani încasează acesta

12.01.2022, 16:05
Mircea Solcanu, pensionat pe caz de boală. Câți bani încasează acesta
Mircea Solcanu, pensionat pe caz de boală. Câți bani încasează acesta

Fostul prezentator de televiziune Mircea Solcanu, în vârstă de 45 de ani, a dezvăluit ce pensie. Acesta este pensionat pe caz de boală după operația pe creier pe care a suferit-o în urmă cu mai mulți ani. ”O să păstrez talonul. Pentru cei cu pensiile mici, este un mare ajutor”, a spus Mircea Solcanu despre pensia primitră la începutul acestui an.

Mircea Solcanu, fost prezentator al emisiunii ”PoveŞtiri de noapte”, de la postul de televiziune, Acasă TV, a fost nevoit să renunţe la micul ecran, în urmă cu șapte ani. Acesta a fost dat afară de la TV. A făcut anumite comentarii pe pagina sa personală de Facebook cu privire la drama lui Ionuț, băiețelul care a fost sfâșiat de câinii maidanezi.

 

Ulterior, Mircea Solcanu s-a retras la Constanţa, în oraşul natal și a devenit student la Actorie la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii Ovidius. Mircea Solcanu s-a dedicat și proiectelor de voluntariat activând în zona apărării drepturilor animalelor.  În anul 2012, fostul prezentator de televiziune Mircea Solcanu a dezvăluit că a fost diagnosticat cu o tumoare pe creier. Acesta a fost operat la Viena. Fostul prezentator a rămas fără auz la o ureche, motiv pentru care a solicitat de la statul român o pensie de handicap, sumă care nu pare să îl ajute prea mult.

Mircea Solcanu, pensionat pe caz de boală. ”Din păcate, e doar pentru luna ianuarie suma asta. Păi, făceam petrecere, dacă rămânea așa tot anul”

Prima lună a anului a venit cu un ajutor financiar pentru românii cu pensii mai mici de 1.600 de lei. Mircea Solcanu a avut parte de o surpriză când în loc de 760 de lei cât primea în mod normal, a primit 2.000 de lei. „Ieri am primit banii. O să păstrez talonul. Pentru cei cu pensiile mici, este un mare ajutor. Din păcate, e doar pentru luna ianuarie suma asta. Păi, făceam petrecere, dacă rămânea așa tot anul. După 3 ani în care nu am luat bursă, ci pensie, acum pensia mea a „bătut” luna asta bursele pe care le iau colegii mei de facultate, la Actorie. Eu am o pensie de 760 de lei, acum am luat 2.000 de lei. Dacă rămânea așa, de 2.000 de lei, eram „like a boss”. Dar, de la 760 de lei, când primesc de obicei, la 2.000 de lei, cât am primit ieri, e un șoc pentru oricine”, a declarat Mircea Solcanu pentru impact.ro.

Despre stare sa de sănătate și despre viața sa din prezent, fostul prezentator TV a spus: ”Potrivit statisticilor, trebuia să se termine și efectul operației, ea îmi asigura un număr limitat de ani până la o recidivă sau necesitatea unei alte operații. A trecut termenul, nu am nicio problemă, în afară de pierderea auzului total la o ureche și 70% la cealaltă, adică sunt aproape surd. De șapte ani, verile mi le petrec pe plajă, cu beri și oameni buni, deci nicio opreliște. Trăiesc din pensia de handicap și sunt aproape surd. Sunt în anul 2. Sincer, abia aștept să termin facultatea”.

citește și...