Militarii ruși plasează mine antipersonal în jucării sau frigidere. ”Lasă iadul în urmă”

16.05.2022, 16:39
Militarii ruși plasează mine antipersonal în jucării sau frigidere. ”Lasă iadul în urmă”

Sute de oameni, atât în ​​nord-vestul Kievului, cât și în nord-estul Harkovului, au murit după ce au călcat sau au trecut pe lângă mașini sau echipamente agricole cu dispozitive explozive plasate de soldații ruși. Armata rusă plasează astfel de mine antipersonal, inclusiv în jucăriile pentru copii sau în frigiderele caselor pe care le-au ocupat.

Asemenea situații au fost semnalate în Borodianka, Irpin sau Bucea, orașele cele mai afectate din apropierea Kievului, însă minele implementate de invadatori ucid în prezent mulți oameni în regiunea Harkov, unde a avut loc un contraatac puternic al soldaților ucraineni.

„În ultima localitate eliberată din Ţîrkun au fost două femei care au murit, după explozia unor mine. Lasă iadul în urmă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Regionale Harkov, Olena Baranik, citată de Agerpres.

Mine antipersonal în jucăriile pentru copii sau în frigiderele caselor

Oficialul poliției din Harkov spune că armata rusă plasează astfel de mine antipersonal, inclusiv în jucăriile pentru copii sau în frigiderele caselor pe care le-au ocupat în mod regulat.

Autoritățile de la Harkov îndeamnă oamenii să nu se întoarcă acasă până la finalizarea procesului de deminare.

Minele antipersonal reprezintă un pericol pentru fermieri

Minele antipersonal pun, de asemenea, în pericol micii fermieri sau marii fermieri. Mai multe utilaje agricole au explodat după explozia minelor antipersonal aflate pe câmpurile în care lucrează fermierii ucraineni.

„În Balaklia, un tractorist de pe câmp a dat peste o mină. Au fost astfel de cazuri în alte două raioane. Acolo unde am pământ, utilajele agricole sunt bombardate. Majoritatea proiectilelor au căzut acolo și mulți fermieri se află într-o situație similară”, a declarat Vitali Kucima, un fermier care deține peste 20.000 de hectare de teren la est de Harkov.

Peste 300 de victime ale exploziilor de mine de către trupele ruse au fost raportate în nord-vestul Kievului, spune Andrei Nebitov, șeful Poliției Regionale din capitala Ucrainei.

Convenția privind interzicerea utilizării, stocării, producerii și transferului minelor antipersonal și asupra distrugerii acestora a fost semnată în 1997, făcând ilegală utilizarea acestui tip de muniție.

Operațiunile de demolare în Ucraina după invazia rusă vor dura între 5 și 10 ani, a declarat Oleh Bondar, șeful Departamentului de Deminare Umanitară din cadrul Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei, potrivit Ukrinform.

Bondar a acuzat armata rusă că folosește sisteme de mine controlate de la distanță, instalează câmpuri de mine în zone populate și lasă în urmă o cantitate imensă de dispozitive explozive. Ele sunt extrem de periculoase și au fost plasate în așa fel încât să reprezinte o amenințare și un pericol letal pentru civili, a spus Bondar.

citește și...