Rusia, mesaj înfricoșător după competiția Eurovision 2022. Bombe cu mesaje de amenințare, destinate câştigătorilor. „Așa cum ai cerut”

15.05.2022, 15:41

Triumful Eurovision al Ucrainei a determinat ca Rusia sa transmită mesaje înfiorătoare scrise pe bombe. Au apărut imagini înfricoșătoare cu batjocuri scrise pe bombele rusești destinate orașului Mariupol, în urma succesului Ucrainei la Eurovision 2022.  ”Așa cum ai cerut, Kalush! Pentru Azovstal”.

Orchestra Kalush a ajuns în fruntea tabelului cu un impresionant 631 de puncte – zguduind presa de stat rusă. Orchestra Kalush a oferit o interpretare emoționantă a cântecului  ”Stefania”, care a devenit un imn de război pentru Ucraina în timpul invaziei.

Primind râvnitul trofeu Eurovision, trupa a transmis „Vă mulțumesc pentru susținerea Ucrainei. Această victorie este pentru fiecare ucrainean”.

Mesaje înfiorătoare scrise pe bombe, transmise de Rusia

Între timp, imagini înfricoșătoare difuzate pe canalele Telegram pro-Kremlin arată hashtagul Eurovision2022 scris peste o bombă, precum și referiri la Orchestra Kalush, trupa victorioasă a Ucrainei, potrivit The Sun.

Foto: The Sun

Petr Andryushchenko, consilierul primarului din Mariupol, a împărtășit imaginile cu bombele rusești pe propriul canal Telegram, unde a condamnat forțele lui Putin pentru că și-au „pierdut umanitatea”. „Sunt pur și simplu inumani… au pierdut ceva foarte asemănător cu umanismul și umanitatea”, a declarat consilierul.

Răspunsul trupelor ruse, după ce trupa Kalush Orchestra a cerut ajutor

Pe scenă, trupa Kalush a făcut o pledoarie ca să se acorde mai mult ajutor orașului asediat Mariupol. Solistul Orchestrei Kalush, Oleg Psiuk, a spus: „Vă rog pe toți, vă rog să ajutați Ucraina, Mariupol. Ajutati Azovstal, chiar acum”.

Într-un răspuns înfiorător, trupele ruse au scris pe o bombă: „Kalush, așa cum ai cerut să fie ajutat orasul Mariupol si Azovstal” .

Presa de stat rusă, isterizată de victoria Ucrainei

Într-un articol de opinie publicat pe site-ul ziarului AiF din Moscova, editorialistul Vladimir Polupanov a calificat concursul ca fiind  „politizat” și „fals”.

El a scris că „această competiția miroase urât” și a susținut că „aproape niciunul dintre câștigători, cu excepția ABBA”, nu a devenit „mari vedete”.

Într-o postare pe rețelele de socializare, jurnalista rusă Yuliya Vityazeva a sugerat să se folosească o rachetă pentru a arunca în aer finala de la Pala Olympic Arena din Torino, Italia.

Orchestra Kalush a câștigat Eurovision după ce a primit permisiunea specială de a părăsi țara pentru a reprezenta Ucraina la concursul Eurovision. Trupa și melodia ”Stefania” au învins alți 24 de interpreți în marea finală a competiției.

Cu votul publicului, ei l-au devansat pe britanicul Sam Ryder – care a condus lista după ce juriile naționale din 40 de țări și-au exprimat votul.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat victoria.

El a transmis: „Curajul nostru impresionează lumea în care muzica noastră cucerește Europa!”

Rusia și-a continuat bombardamentul brutal asupra Azovstal la primele ore ale dimineții, aruncând ceea ce părea a fi explozibili incendiari devastatori asupra fabricii deja puternic avariate, unde soldații ucraineni au luat o poziția finală împotriva atacului lui Putin.

citește și...