Rușii trimit „bombe incendiare cu fosfor care ard la temperaturi de peste 2.000 de grade Celsius” asupra militarilor ucraineni care apără oțelăria din Mariupol! „Iadul a venit pe pământ”

15.05.2022, 16:53

Ucraina a acuzat duminică forțele ruse că au aruncat bombe cu fosfor asupra uzinei de oțel Azovstal din Mariupol, în timp ce familiile luptătorilor prinși în complex au spus că se tem că lupta lor se apropie de sfârșit. Un oficial a spus că bombele ard la temperaturi de peste 2.000 de grade Celsius. „Iadul a venit pe pământ. La Azovstal”, a scris Petro Andrushchenko, consilierul primarului Mariupol, în Telegramă.

La Mariupol, invadatorii ruși au început să folosească bombe incendiare împotriva militarilor ucraineni care își apără ultimul bastion din oraș, oțelăria Azovstal. Acest lucru a fost raportat pe Telegram de consilierul primarului Mariupol, Petro Andriuschenko, relatează Ukrinform.

Un videoclip aerian postat duminică pe rețelele de socializare a confirmat atacul asupra fabricii, locul în care soldații ucraineni au luat o poziție finală în opoziție cu atacul rusesc asupra metropolei portului.

O rachetă a detonat brusc în aer

Filmarea începe cu o vedere aeriană a uriașei fabrici Azovstal, când o rachetă rusă detonează brusc în aer – eliberând o explozie de foc peste clădirile unităților de producție dedesubt.

„Ocupanții au folosit ieri bombe incendiare sau cu fosfor împotriva Mariupol Defenders (concluzia o vom lăsa specialiștilor). Înșiși ocupanții susțin că au fost aplicate obuze incendiare 9M22C cu straturi de termită. Temperatura de ardere este de aproximativ 2.000-2.500 de grade. Celsius. Este aproape imposibil să opriți arderea”, a spus el.

„Temperatura de ardere este de aproximativ 2.000 până la 2.500 de grade Celsius”

Petro Andryushchenko, consilierul șefului orașului Mariupol, a menționat că temperatura de ardere este de aproximativ 2-2.500 de grade Celsius și este aproape imposibil să o oprești.

„Temperatura de ardere este de aproximativ 2.000 până la 2.500 de grade Celsius. Este aproape imposibil să opriți arderea”, a declarat duminică Petr Andryushchenko, consilier al primarului din Mariupol.

După săptămâni de asediu și bombardament rusesc, Mariupol – găsit în regiunea Donbas din estul Ucrainei – se află în mâinile Rusiei, dar sute de luptători ucraineni rezistă sub foc puternic la oțelărie.

O serie de civili care se adăposteau în centrală au fost evacuați luna aceasta cu ajutorul Comitetului Internațional al Crucii Roșii și al ONU.

La începutul acestei luni, filmări șocante au arătat momentul în care exploziile uriașe au izbucnit, când forțele ruse au explodat locul cu rachete termobarice.

Aceasta vine după ce liderul orchestrei Kalush, Oleg Psiuk, a implorat oamenii să ajute să elibereze sute de luptători ucraineni prinși în oțel în timpul concursului de cântece Eurovision.

 

citește și...