Mesajul Marinei Almășan în ziua în care Victor Socaciu a fost înmormântat. ”Și nu mai are nicio importanță dacă a făcut sau nu, ca oricare dintre noi, greșeli în viață”

31.12.2021, 11:22
Mesajul Marinei Almășan în ziua în care Victor Socaciu a fost înmormântat. ”Și nu mai are nicio importanță dacă a făcut sau nu, ca oricare dintre noi,  greșeli în viață”
Mesajul Marinei Almășan după înmormântarea lui Victor Socaciu. ”Și nu mai are nicio importanță dacă a făcut sau nu, ca oricare dintre noi, greșeli în viață”

Prezentatoarea de televiziune Marina Almășan a transmis un mesaj în ziua în care Victor Socaciu, fostul său soț, a fost înmormântat. ”Și nu mai are nicio importanță dacă a făcut sau nu, ca oricare dintre noi, greșeli în viață”, a scris aceasta pe contul său de socializare. Marina Almășan are un băiat, Victoraș, din mariajul pe care l-a avut cu regretatul artist.

Joi, 30 decembrie 2021, Victor Socaciu a fost înmormântat la Cornu, în județul Prahova. Marina Almășan, cea care i-a fost soție regratatului artist, a scris un mesaj în mediul online în ziua în care Victor Socaciu a fost condus pe ultimul drum, la înmormântare fiind prezent și fiul lor, Victoraș.

”Astăzi (n.r. ieri, joi, 30 decembrie 2021) ne despărțim de un mare artist , de o mare conștiință. Și nu mai are nicio importanță dacă a făcut sau nu, ca oricare dintre noi, greșeli în viață, nu mai are importanță nici câte soții a avut, nici care dintre ele l-a iubit mai mult, nici cum a fost ca si politician, nici ce mânca, ce bea și de ce boli suferea, nu are importantă nici câte averi a strâns și nici măcar jihadul pe care-l preconizează presa, pe moștenirea lui. Contează doar muntele de cântece care rămân în urma lui și cei trei copii pe care i-a lăsat pe pământ, unul dintre ei având, în plus, nobila misiune de a-i duce mai departe numele”, a scris prezentatoarea de la TVR.

Mesajul Marinei Almășan în ziua în care Victor Socaciu a fost înmormântat. ”Pe atunci nu cutezam a visa măcar că invitatul ce mi-a stat alături două ore, într-o transmisie directă din orașul său natal, îmi va dărui iubirea sa”

”…În dulapul meu cu amintiri am adunat peste 400 de casete cu emisiunea “Ceaiul de la ora 5”, cea care mi l-a adus în viață pe Victor. Sunt casete VHS, măcinate de trecerea timpului, greu de vizionat… In multe dintre ele respiră Victor Socaciu. Cu timpul, îl voi căuta printre ele și vi-l voi readuce în memorie… În anul 1994, una dintre edițiile Ceaiului i-a fost dedicată…Pe atunci nu cutezam a visa măcar că invitatul ce mi-a stat alături două ore, într-o transmisie directă din orașul său natal, îmi va dărui iubirea sa , îmi va sta alături mai mult de 16 ani și mi-l va dărui pe prețiosul nostru Victoraș…Decupez din ea, cu emoție și vă redau mai jos unul din momentele muzicale, pe care l-am redescoperit , cu emoție, în această dimineața urâtă de sfârșit de decembrie…”, a completat Marina Almășan.
”Această postare este, de fapt, felul meu indirect de a-i fi alături fiului meu, care-și conduce astăzi (n.r. ieri, joi, 30 decembrie 2021) tatăl pe ultimul drum. Sper ca toți cei ce au ținut măcar un pic la Victor – mă refer la simplii români, dar și la colegii mei jurnaliști – să reziste tentațiilor de a sădi venin în această zi și să nu caute, măcar astăzi, motive pentru a întina liniștea cu care trebuie să-i însoțim lui Victor Socaciu acest ultim drum, către, sper, neuitare…”, a încheiat aceasta.

Victor Socaciu a murit la 68 de ani

Victor Socaciu a murit luni, 27 decembrie 2021. Din câte se pare, Victor Socaciu se afla în spital de mai multe săptămâni, însă doctorii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Victor Socaciu a avut COVID-19 în aprilie, când a fost internat. Cântărețul de folk avea mai multe probleme de sănătate, iar în 2009 a suferit un transplant renal.

Marți, trupul neînsuflețit al celui care a fost artistul Victor Socaciu a fost depus la Sala Palatului, acolo unde toți cei care l-au cunoscut și l-au apreciat i-au adus un ultim omagiu. Victor Socaciu  a fost condus pe ultimul drum joi.  Miercuri, 29 decembrie,  sicriul cu trupul său neînsuflețit a fost depus la Camera Deputaţilor, între orele 12:00 şi 14:00, având în vedere cariera sa în politică. De asemenea, familia i-a respectat ultima dorință și a fost înmormântat, așa cum și-a dorit, la Cornu, în județul Prahova.

Victor Socaciu, fost realizator de televiziune şi parlamentar PSD , s-a născut pe 14 ianuarie 1953, la Braşov. A început să cânte cu grupul Zodiac, când se afla încă în şcoală. Primul concert susţinut cu trupa a avut loc în 1970. A urmat cursuri de chitară clasică la Şcoala populară de artă, iar în 1978, a absolvit Facultatea de Electromecanică. În 1974, a debutat în Cenaclul Flacăra, iar anul următor, la radio, cu piesa „Nălucile amintirilor”, apoi, în 1976, la televiziune, cu „Oltule”. Debutul discografic a venit în anul 1981 – „Roata”. Premiul de onoare pentru întreaga activitate în slujba cântecului românesc oferit de Ministerul Culturii i-a revenit în 2002. Fostul președinte al României Ion Iliescu i-a conferit lui Victor Socaciu, pe 10 decembrie 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, „pentru contribuţiile deosebite în activitatea artistică şi culturală din ţara noastră, pentru promovarea civilizaţiei şi istoriei româneşti”.
În plan personal, Victor Socaciu a fost căsătorit de patru ori. Din primele trei căsătorii au rezultat trei copii: Iulia, dn căsătoria cu Doina; Alessia Ana-Maria, din mariajul cu Cornelia Pavlovici; și Victoraș, din căsnicia cu realizatoarea TV Marina Almășan. Ultima soție a lui Victor Socaciu a fost Brândușa Simion, impresara lui.
citește și...