Mesajele vedetelor după moartea lui Victor Socaciu. ”O să fie trist fără tine, trist rău”

28.12.2021, 11:04
Mesajele vedetelor după moartea lui Victor Socaciu. ”O să fie trist fără tine, trist rău”
Mesajele vedetelor după moartea lui Victor Socaciu. ”O să fie trist fără tine, trist rău”

Dispariția celui care a fost Victor Socaciu a îndurerat lumea artistică din țara noasrtră. Numeroase personalități au transmis mesaje de condoleanțe. Victor Socaciu a încetat din viață în data de 27 decembrie 2021, la vârsta de 68 de ani. Regretatul artist se confruntase cu numeroase probleme de sănătate în ultima perioadă de timp.

După moartea lui Victor Socaciu, numeroase personalități din lumea artistică de la noi au transmis mesaje de condoleanțe. ”Nu pot să cred că spun eu asta: A MURIT VICTOR SOCACIU! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a trnsmis Vasile Șeicaru pe contul său de socializare.

Nicu Alifantis a scris în mediul online: ”A încetat din viață Victor Socaciu. Dumnezeu să-l odihnească. Condoleanțe familiei!”.

Mesajele vedetelor după moartea lui Victor Socaciu. ”Om și prieten fără multe vorbe”

Actrița Nuami Dinescu este profund marcată de dispariția celui care a fost Victor Socaciu: ”Trista zi ti-ai ales, domnule Victor Socaciu sa pleci. Sau poate asa s-o fi randuit de Sus, sa pleci de Sfantul Stefan. O sa fie trist fara tine, trist rau… Si eu am obosit de cit am plans anul asta dupa Ivan, dupa Cornel, azi dupa tine. Am multe dintre piesele tale pe un mp3 care mi-au tinut de dor multi ani, cintecele tale care mi-au umplut ochii de lacrimi intru vindcare. Si mai am bucuria de a te fi intalnit. Om bun intre oameni.Om si prieten fara multe vorbe. Dumnezeu sa te primeasca in raiul Lui!”.

Actorul Dan Puric a declarat, la Antena 3: „A plecat de la noi spre Domnul, în ziua sfântă a Sfântului Ştefan, un mare român, asta trebuie să ştie poporul. Victor era un mare român, un mare artist, o mare conştiinţă. Este o pierdere teribilă. Rămâne un vid pentru că el reprezenta un mod de demnitate românească, de artă românească. Victor suferea enorm din cauza a ceea ce se întâmplă cu această ţară. Gândiţi-vă că astăzi arta românească este confiscată. Ne-am unit în spectacolele noastre, mai ales în ultima perioadă, pe această nevoie de a reface substanţa românească, de a reface demnitatea românească… Îi vom rămâne datori. Sunt marcat de ce se întâmplă. A fost o icoană de român, demn, cinstit, puternic, care și-a iubit neamul, rămâne un mare rapsod. Şi vreau să vă mai spun ceva: era singurul artist care în spectacolul lui proiecta un film unde îi aducea în conştiinţa publică pe cei care au dispărut, atât artişti, cât şi actori. Îi pomenea. Acest act de pomenire nu ştiu dacă se va mai ţine, dar eu personal o să îl pomenesc mereu alături de marii artişti ai poporului român”.

Dan Puric a vorbit și despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat Victor Socaciu. „Eu i-am spus să nu se vaccineze, s-a vaccinat și după a făcut COVID, după care a intrat într-o cădere liberă pentru că l-au tratat greșit pentru imunitate. Sănătatea lui era destul de vulnerabilă și a rezistat cât a rezistat.Nu vreau să satanizez raza medicilor, care și așa s-au luptat în perioada asta cât au putut, dar vreau să spun câtă mizerie este în spațiul românesc și în ce condiții am pierdut un mare artist, care putea să mai trăiască mulți ani și care a fost tratat cum a fost tratat”, a mai spus Dan Puric, citat de click.ro.

Victor Socaciu a murit la 68 de ani

Victor Socaciu a murit luni, 27 decembrie 2021.Din câte se pare, Victor Socaciu se afla în spital de aproximativ o lună, însă doctorii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Victor Socaciu a avut COVID-19 în aprilie, când a fost internat. Cântărețul de folk avea mai multe probleme de sănătate, iar în 2009 a suferit un transplant renal.Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu celui care a fost Omul Bun al muzicii folk, sunt așteptați marți, 28 decembrie, de la ora 10,00 în foaierul Sălii Palatului!”, a anunțat Ana-Maria Socaciu, fiica artistului, în mediul online.

Victor Socaciu, fost realizator de televiziune şi parlamentar PSD , s-a născut pe 14 ianuarie 1953, la Braşov. A început să cânte cu grupul Zodiac, când se afla încă în şcoală. Primul concert susţinut cu trupa a avut loc în 1970. A urmat cursuri de chitară clasică la Şcoala populară de artă, iar în 1978, a absolvit Facultatea de Electromecanică. În 1974, a debutat în Cenaclul Flacăra, iar anul următor, la radio, cu piesa „Nălucile amintirilor”, apoi, în 1976, la televiziune, cu „Oltule”. Debutul discografic a venit în anul 1981 – „Roata”. Premiul de onoare pentru întreaga activitate în slujba cântecului românesc oferit de Ministerul Culturii i-a revenit în 2002. Fostul președinte al României Ion Iliescu i-a conferit lui Victor Socaciu, pe 10 decembrie 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, „pentru contribuţiile deosebite în activitatea artistică şi culturală din ţara noastră, pentru promovarea civilizaţiei şi istoriei româneşti”.În plan personal, Victor Socaciu a fost căsătorit de patru ori. Din primele trei căsătorii au rezultat trei copii: Iulia, dn căsătoria cu Doina; Alessia Ana-Maria, din mariajul cu Cornelia Pavlovici; și Victoraș, din căsnicia cu realizatoarea TV Marina Almășan. Ultima soție a lu Victor Socaciu a fost Brândușa Simion, impresara lui.
citește și...