Masca de protecție va deveni obligatorie în Capitală. Ce zone sunt vizate
Este oficial! De marți, 4 august, masca de protecție va deveni obligatori în Capitală în aer, nu doar în Centru Vechi. Zonele vizate sunt piețele, stațiile de autobuz, gări și autogări.
Decizia a fost luată de Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă, luni seară, 3 august, care a votat ca masca de protecție să fie purtată în București în aer liber în mai multe zone.
Masca de protecție devine obligatorie în spațiile aglomerate
În plus, la evenimentele care se vor desfășura în aer liber organizatorii trebuie să pună la dispoziția spectatorilor măști. De asemenea, cine va dori să iasă în Centrul Vechi va fi nevoit să poarte masca de protecție pentru a nu fi sancționat de oamenii legii.
Până în acest moment, pe teritoriul Românieiau fost confirmate 54.009 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus și 2432 persoane au decedat.
‘S-a hotărât purtarea obligatorie a măştii de protecţie pe toată durata zilei în zona delimitată ca fiind Centrul Vechi, în toată zona pietonală. S-a decis obligativitatea purtării măştii de protecţie în pieţe, în târguri şi în expoziţii, pe toată durata desfăşurării expoziţiei, târgurilor de către toate persoanele. S-a hotărât purtarea obligatorie a măştii în staţiile STB, în gări, staţii CFR, peroane, autogări, staţii de auto, taximetre’, a spus purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului – Municipiul Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă’, scrie Digi24.
Alexandru Rafila, avertisment pentru români
Alexandru Rafila, directorul Societății Române de Microbiologie, a dezvăluit că numărul cazurilor de pacienți care vor fi internați la terapie intensivă va putea crește în următoarele două săptămâni.
Mai mult de atât, medicul a explicat că 5% din pacienții Covid-19 dezvoltă o formă gravă a bolii.
‘E un decalaj între creșterea numărului de cazuri noi și creșterea numărului de cazuri de terapie intensivă și de mortalitate. Pentru că un om care se îmbolnăvește nu intră de a doua zi la ATI, boala se agravează în timp. În următoarele săptămâni ne așteptăm să avem o creștere mai rapidă a cazurilor de terapie intensivă și a mortalității. Dacă am 1.200 de cazuri zilnic, ecoul acestor cazuri se întregistrează după o perioadă’, a declarat Alexandru Rafila, la Digi24.