Marcel Vela, despre aglomerația de pe litoral. ”Vor fi mai multe patrule, vor fi controale mixte și se vor suspenda autorizațiile”

01.07.2020, 15:31
Marcel Vela, despre aglomerația de pe litoral. ”Vor fi mai multe patrule, vor fi controale mixte și se vor suspenda autorizațiile”
Marcel Vela, despre aglomerația de pe litoral. ”Vor fi mai multe patrule, vor fi controale mixte și se vor suspenda autorizațiile”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a fost pe litoral. Acesta a vorbit despre aglomerația din ultimele zile de la mare.

Marcel Vela a afirmat că echipajele de poliție nu au fost foarte bine organizate pe litoral.

„Am văzut imaginile, tocmai din acest motiv am vrut să punctez acest moment, în sensul în care am detașat polițiști din țară. La plimbări se aglomerează pentru că aglomerația a fost permisă. Doi: pentru că poliția și echipajele de poliție nu au fost foarte bine organizate pe litoral, foarte bine prezentate în spațiul public și atunci, dacă ai un singur echipaj care trece o dată la 3 ore pe faleză, e normal că agenții economici poate n-au respectat. Vor fi mai multe patrule, vor fi controale mixte și se vor suspenda autorizațiile”, a declarat ministrul de Interne, potrivit Digi24.

 

27.296 de cazuri de coronavirus în țara noastră

Bilanțul îmbolnăvirilor cu coronavirus în România a ajuns la 27.296, după ce miercuri, 1 iulie 2020, au fost raportate 326 de cazuri noi.

În ultimele 24 de ore, pe teritoriul țării noastre au fost înregistrate 326 de cazuri noi de infectare cu COVID-19.

În ultimele 24 de ore, din cauza coronavirusului au murit 16 români, bilanțul deceselor ajungând la 1.667. La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 222 de pacienți.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.749 au fost externate, dintre care 19.314 pacienți vindecați și 1.435 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare, relatează Hotnews.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 833 de persoane. Alte 60.363 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 722.697 de teste pentru coronavirus.  

Virgil Musta: ”Virusul există și când lăsăm garda jos, atacă rău”

Virgil Musta, medicul coordonator al Spitalului Covid din Timișoara, a atras atenția asupra pericolelor coronavirusului.

“Numărul este foarte mare și oscilează. Sunt zone cu foarte mulți pacienți si aceste zone sunt focare importante care, dacă nu sunt izolate sau nu se iau măsuri urgente, e risc să se extindă și în alte părți ale țării.

Trebuie responsabilizați cei a căror activitate e posibil să producă îmbolnăvire.

Unde nu se dorește respectarea regulilor trebuie identificate aceste activități, societăți și luate măsuri contra acestora.

Virusul există și când lăsăm garda jos, atacă rău.

Trebuie să fim responsabili și conștienți și solidari. Dacă eu consider că personal nu pot păți nimic, trebuie să am grijă de cei din jur.

În ultimul timp s-a dovedit că și pacienții cu stare de sănătate aparent bună și fără comorbidități fac forme severe sau rămân cu urme severe.

Trebuie luate măsuri. În orice țară unde au apărut focare au fost rapid izolate și neutralizate”, a declarat Virgil Musta la Digi24.

 

 

citește și...