Mădălin Ionescu: ”E cazul să încetăm cu circul național COVID-19!”

30.06.2020, 15:55
Mădălin Ionescu: ”E cazul să încetăm cu circul național COVID-19!”

Fostul prezentator de televiziune Mădălin Ionescu este de părere că virusul COVID-19 nu este unul atât e periculos pe cât toată lumea a lăsat să creadă.

Mădălin Ionescu susține că sunt viruși gripali mult mai agresivi decât COVID-19. În cel mai recent mesaj pe care l-a postat în mediul online, fostul prezentator de televiziune face apel la autorități și le cere să nu mai panicheze populația.

”Comisia Europeană și Parlamentul european au declarat SARS- CoV-2 un virus de risc mediu, precizând că nu este foarte periculos pentru lucrători (a fost inclus în categoria a treia de risc și nu în a patra, care este cea mai gravă ). În documentele adoptate se mentionează clar că există tratament eficace împotriva noului coronavirus. Deci… e cazul să încetăm cu circul național COVID -19! S-a confirmat ce vă spun de aproape 4 luni… Sunt viruși gripali mult mai agresivi și mai dăunători decât cel care a declanșat pandemia. Mulți bolnavi de COVID -19 au fost tratați cu paracetamol (e adevărat… au fost și cazuri mai complicate). 80-90 la sută din infectați sunt asimptomatici, adică nu au niciun fel de problemă de sănătate propriu-zisă (acest caz este fără precedent în istoria epidemiilor)”, a afirmat el.

Mădălin Ionescu a continuat:

”Sunt oficiali români care și-au permis să declare această maladie drept una mortală, punând-o, cumva, pe același plan cu cancerul. Da, s-a murit și din cauza acestui virus, dar nu mai mult decât din cauza altora . Hai să terminăm cu numărarea bolnavilor în stilul în care număra Ghiță Pristanda steagurile în “O scrisoare pierdută” (aveți curaj domnule Arafat să publicați statisticile zilnice din ultimele 3 luni cu infectații COVID?). Hai să încetăm practica internării forțate a “asimptomaticilor”! E interzisă de convenții și tratate internaționale la care România e parte! Hai să ne apucăm de treabă !”.

Acesta vorbește și despre păierderile financiare suferite de România în această perioadă.

”România a pierdut multe miliarde de euro în această perioadă, iar consecințele sociale sunt incalculabile. Ok… respectăm distanțarea socială și ce mai trebuie, dar renunțați la panicarea inutilă a populației! Virusul asta nu va dispărea prea curând. Cu timpul o să aflăm și alte lucruri despre el. Are o perfidie și o capacitate specială de adaptare. Și atunci… o să fim ținuți în stări de alertă și cu măști pe față la nesfârșit? Repet… suntem înconjurați de viruși. Ne calmăm puțin?”, a completat fostul prezentator TV.

26.970 de infectări cu coronavirus în România

388 de cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore pe teritoriul țării noastre. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 26.970 pe teritoriul țării noastre.

De ieri până astăzi au murit 17 persoane cu COVID-19, bilanţul deceselor ridicându-se la 1.651. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.141 au fost externate, dintre care 19.050 pacienți vindecați și 1.091 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 205 pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 890 de persoane. Alte 61.840 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 710.112 de teste pentru coronavirus.

citește și...