Ce avertisment a transmis OMS, la șase luni de la izbucnirea pandemiei de coronavirus

30.06.2020, 14:51
Ce avertisment a transmis OMS, la șase luni de la izbucnirea pandemiei de coronavirus
Ce avertisment a transmis OMS, la șase luni de la izbucnirea pandemiei de coronavirus/ foto: pixabay

Organizația mondiala a sănătății (OMS) a ținut să transmită un mesaj după ce pandemia de coronavirus a făcut ravagii în Europa și America. S-au împlinit deja șase luni de când populația globului se luptă cu virusul apărut în China. Din păcate, lucrurile nu merg deloc bine, iar numărul infectărilor cu COVID-19 la nivel mondial a trecut de 8 milioane.

În America Latină și Statele Unite, infecțiile cresc pe zi ce trece tot mai mult. De asemenea, China se confruntă cu apariţia unor noi focare. SUA se află în continuare pe primul loc în lume în ceea ce priveşte numărul de persoane infectate cu coronavirus. Peste 2,1 milioane americani au fost confirmați pozitiv.

Șase luni de la izbucnirea pandemiei de coronavirus

Recent, OMS a anunțat că pandemia nu s-a încheiat, dimpotrivă, accelerează tot mai mult. De asemenea, Organizația mondială a sănătății trage un semnal de alarmă și recomandă să regulile impuse de autorități cu privire la reducerea riscului de infecții. Momentan, nu a fost descoperit niciun vaccin eficient pentru a stopa infectările.

‘Se împlinesc şase luni de când OMS a primit primele rapoarte despre un grup de cazuri de pneumonie cu cauză necunoscută, în China (…)”, „Vrem cu toţii să se termine. Dar realitatea dură e că este departe de a se fi încheiat’, a spus directorul general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferință de presă online, potrivit Agerpres.

În România, până pe 30 iunie au fost confirmate 26.970 de cazuri de persoane infectate, iar 1.651 au decedat. Doar 19.050 pacienți au fost declarați vindecați. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 710.112 de teste.

Numărul infectărilor crește

Orașul Suceava se află pe primul loc cu cele mai multe cazuri de îmbolnăvire, 4.002, urmat de București, cu un număr de 3.071 de cazuri.

‘Ținând cont de caracterul înalt contagios al virusului care a provocat deja decesul unui număr mare de persoane pe teritoriul Republicii Populare Chineze, dar și în alte state din UE și luând în considerare recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, dispuse în cadrul reuniunii din data de 22-23 ianuarie 2020, România trebuie să asigure gestionarea infecțiilor cu noul virus, inclusiv supravegherea activă, depistarea timpurie, izolarea și tratamentul cazurilor, urmărirea contactelor și prevenirea răspândirii continue a infecției’, susținea OMS încă din luna ianuarie.

citește și...