Maia Morgenstern, gest de solidaritate pentru refugiații din Ucraina. „Îmi asum. Omenia trebuie să primeze. Bunătatea”

02.03.2022, 15:20

Actrița Maia Morgenstern anunță că își pune apartamentul la dispoziția refugiaților care vin în România din Ucraina. Vedete este alături de refugiații care au nevoie de o mâna de ajutor în această perioadă, și, se pare că actrița este emoționată de clipele dificile prin care aceștia trec. Artista este conștientă că ”omenia trebuie să primeze. Bunătatea”.

Tot mai multe vedete din România se declară solidare față de criza din Ucraina. Dragoș Dolănescu și Elena Merișoreanu se numără printre persoanele publice care oferă un acoperiș deasupra capului refugiaților ucraineni, care au reușit să scape de invazia rușilor și să ajungă în România.

Actrița Maia Morgenstern a decis să își pună apartamentul la dispoziție pentru oamenii aflați în suferință și în nevoi. Vedeta mărturisește că nu vrea să fie trasă pe sfoară de oameni care pot profită de bunele sale intenții, astfel că va apela la organizații oficiale. Artista spune că tot ceea ce contează este bunătatea.

Actrița Maia Morgenstern cazează refugiați din Ucraina

„M-am tot gândit. M-am hotărât

Mi-am pus la dispoziție apartamentul. Pentru oameni aflați în suferință și în nevoi. O voi face într-un cadru organizat, prin intermediul unor organizații oficiale. Pentru a fi de folos, pentru ca bunele mele intenții să nu fie batjocorite, pentru a nu fi trasă pe sfoară, cum s-a mai întâmplat. Da, sunt perfect conștientă că există riscul ca unii și alții sa profite de buna credință a oamenilor de bună credință. Da, sunt perfect conștientă ca există riscul ca suferința semenilor noștri să fie folosită în scopuri nu tocmai cinstite. Da, știu, înțeleg. Îmi asum. Voi încerca să previn orice fraudă și orice manipulare. De orice fel. Și, cu toate acestea, susțin neîncetat:

Omenia trebuie să primeze. Bunătatea”, a scris Maia Morgenstern pe Facebook.

Apartamentul actriței este situat în Capitală.  “În clipă de față, nu mă gândesc la nivelul pentru una, două, trei luni de zile”, a mai spus actrița.

Război în Ucraina, ziua a șaptea

Este a șaptea zi de război în Ucraina. Invazia rusă a ucis peste 2.000 de civili ucraineni și a distrus sute de structuri, inclusiv instalații de transport, spitale, grădinițe și locuințe, a anunțat miercuri serviciul de urgență ucrainean.

Trupele rusești au capturat gara și portul din Herson, marți seară. Unul dintre spitalele militare ale orașului  Harkov a fost invadat. La Kiev, turnul de televiziune, poziționat în partea de nord-vest a capitalei, înalt de 385 de metri, a fost lovit din plin de un tir de rachete lansate de Rusia.

Peste jumătate de milion de oameni au reuşit până acum să fugă din calea gloanţelor şi a obuzelor, estimează ONU.

În România au intrat peste 110.000 de refugiaţi şi aproape jumătate au rămas aici.

citește și...