Elena Merișoreanu sare în ajutorul refugiaților din Ucraina. ”Au umplut cărucioare cu jucării și baxuri de mâncare pentru a duce la oamenii ăștia amărâți”

28.02.2022, 11:59
Elena Merișoreanu sare în ajutorul refugiaților din Ucraina. ”Au umplut cărucioare cu jucării și baxuri de mâncare pentru a duce la oamenii ăștia amărâți”
Elena Merișoreanu sare în ajutorul refugiaților din Ucraina. ”Au umplut cărucioare cu jucării și baxuri de mâncare pentru duce la oamenii ăștia amărâți”

Interpreta de muzică populară Elena Merișoreanu este marcată de ceea ce se întâmplă în Ucraina și a decis, împreună cu familia sa, să sară în ajutorul refugiaților din țara invadată de ruși. ”Au umplut cărucioare cu jucării și baxuri de mâncare pentru a duce la oamenii ăștia amărâți”, a spus Elena Merișoreanu despre ce a făcut familia sa perntru refugiații din Ucraina.

Cântăreața de muzică populară Elena Merișoreanu, asemenea altor români, a decis să vuină în ajutorul refugiaților din Ucraina, țară invadată de forțele rusești. Artista oferă adăpost și diverse ajutoare refugiaților din Ucraina.

Un număr de 25.000 de cetăţeni ucraineni se află pe teritoriul ţării noastre, iar 102 dintre aceştia au ales să solicite protecţia statului român, depunând cerere de azil, a informat, duminică, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, transmite Agerpres. “Potrivit datelor pe care le avem, până la miezul nopţii, sunt 47.000 de cetăţeni ucraineni care au intrat în ţara noastră, dintre care 22.785 au ieşit deja. Aşadar, până la acest moment, de la izbucnirea conflictului generat de agresiunea militară rusă din Ucraina, sunt 25.000 de cetăţeni ucraineni care se află pe teritoriul României. Dintre aceştia, 102 au ales să solicite protecţia statului român, depunând în acest sens cerere de azil”, a declarat Dan Cărbunaru.

Elena Merișoreanu sare în ajutorul refugiaților din Ucraina. ”Fiica-mea, Raluca, are o casa la Snagov și deja se pregătește să găzduiască o familie cu doi copii”

”Sunt cutremurată de ce se întâmplă în Ucraina, mi-a ridicat tensiunea. Nu vom sta cu mâinile în sân, vom oferi adăpost celor care au nevoie, mai ales că am prieteni în Ucraina, pentru că am cântat de vreo trei ori în Ucraina, la Odesa și în Kiev. Fiica-mea, Raluca, are o casa la Snagov și deja se pregătește să găzduiască o familie cu doi copii. A cumpărat alimente, și mă uit că până și nepoatele mele s-au mobilizat. Au umplut cărucioare cu jucării și baxuri de mâncare pentru a duce la oamenii ăștia amărâți”, a spus Elena Merișoreanu pentru click.ro.

„Aici la Șerineasa, unde e casa soțului, vom găzdui o familie, iar la București, unde e căsuța noastră, o dăm în folosință unei familii de ucraineni, până se liniștește furtuna”, a mai spus interpreta de muzică populară.

A cincea zi de război în Ucraina

Ucraina rezistă atacurilor trupelor ruse în a cincea zi de la declanșarea războiului de Vladimir Putin, mulți ucraineni petrecându-și din nou noaptea în adăposturi în condițiile în care mai multe explozii au putut fi auzite în ultimele ore în capitala Kiev și în alte orașe. Armata ucraineană spune că a reușit să respingă mai multe atacuri în împrejurimile capitalei.

Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a raportat că 352 de civili au fost ucişi, printre care 14 copii, de când Rusia şi-a început atacul, joia trecută, la primele ore ale dimineţii, informează Hotnews. Alte 1.684 de persoane, inclusiv 116 copii, au fost răniţi duminică noaptea, potrivit ministerului. Armata Ucrainei a transmis însă că pierderile Rusiei sunt serioase, bilanțul total ajungând la 4.500 de soldați morți.

citește și...