Peste o jumătate de milion de refugiați din Ucraina de la începutul războiului

01.03.2022, 11:01
Peste o jumătate de milion de refugiați din Ucraina de la începutul războiului
Peste o jumătate de milion de refugiați din Ucraina de la începutul războiului

Numărul refugiaților din Ucraina a depășit jumătate de milion de când Rusia a invadat această țară. Cel puțin 160.000 au fost forțați să se mute dintr-o parte a țării în alta. ”Cifrele reale ar putea fi chiar mai mari”, a declarat un reprezentant al ONU. Ucraina reușește să reziste în continuare atacurilor trupelor ruse și intră în a șasea zi de la declanșarea războiului de Vladimir Putin.

Invazia Rusiei a dus la peste o jumătate de milion de refugiați din Ucraina, iar cel puțin 160.000 au fost forțați să se mute dintr-o parte a țării în alta, a declarat în timpul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU secretarul general adjunct pentru afaceri umanitare, Martin Griffiths, transmite Hotnews.

„Mai mult de jumătate de milion de refugiați au părăsit țara în căutarea unui loc mai sigur. Cifrele reale ar putea fi chiar mai mari!”, a afirmat Martin Griffiths.

Peste o jumătate de milion de refugiați din Ucraina de la începutul războiului. ”Bătrânii și persoanele cu dizabilități au fost prinși ca într-o capcană”

„Membrii ai aceleiași familii sunt despărțiți, s-au pierdut unul de altul, iar bătrânii și persoanele cu dizabilități au fost prinși ca într-o capcană. Imaginea este foarte sumbră”,  a spus secretarul general adjunct.

Acesta a citat date de la Oficiul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului cu privire la victimele din Ucraina. Până ieri, 28 februarie 2022, cel puțin 406 civili au fost răniți și 102 au fost uciși.

A șasea zi de război în Ucraina

Ucraina rezistă în continuare atacurilor trupelor ruse și intră în a șasea zi de la declanșarea războiului de Vladimir Putin. Armata ucraineană spune că a reușit să respingă mai multe atacuri în împrejurimile capitalei, în timp ce în mai multe orașe au fost bombardamente care au țintit inclusiv structuri și blocuri civile. În timp ce țările UE se mobilizează să ofere ajutor Ucrainei, ministerul rus de Externe, amenință țările implicate în furnizarea de arme letale și carburanți către Forțele Armate ale Ucrainei.

Peste 5.700 de soldați ruși ar fi murit în primele cinci zile ale războiului din Ucraina, precizează sursa citată anterior. Alte pagube înregistrate de Rusia: 198 de tancuri și 864 de blindate distruse.

FOTO: Hepta

 

citește și...