Ludovic Orban, reacție după creșterea numărului de îmbolnăviri cu coronavirus: ”Pe cei care nu respectă regulile să îi amendeze”

23.07.2020, 15:56
Ludovic Orban, reacție după creșterea numărului de îmbolnăviri cu coronavirus: ”Pe cei care nu respectă regulile să îi amendeze”
Ludovic Orban, reacție după creșterea numărului de îmbolnăviri cu coronavirus: ”Pe cei care nu respectă regulile să îi amendeze”

Premierul României, Ludovic Orban, a afirmat că nu vrea să introducă noi măsuri de restricție, însă a afirmat că acest lucru depinde de modul în care românii respectă regulile de protecție.

„Deocamdată, ne gândim la toate mijloacele posibile ca să limităm răspândirea virusului. Nu vrem să ajungem la noi restricţii, nu vrem să luăm nicio măsură care să afecteze viaţa oamenilor şi care să aibă efecte negative asupra economiei. Asta depinde de creşterea numărului de români care să respecte regulile de protecţie sanitară”, a declarat Ludovic Orban, citat de Digi24.

”Dacă tot mai mulți români respectă regulile, riscul de răspândire scade”, a adăugat acesta.

Premierul României a spus că vrea ca toate instituțiile de control să fie prezente peste tot, iar cei care nu respectă regulile să fie amendați.

„Tragem de toate insitituțiile de control la maximum, să fie peste tot, pe cei care nu respectă regulile să îi amendeze”, a declarat el.

Premierul României a comentat și despre răspândirea virusului.

„În aer liber există riscul numai dacă e contact la o distanţă mică, timp de 15 minute şi aruncarea cu lichide de contact. Impunerea portului măştii peste tot în aer liber e foarte dificilă, cu atât mai mult cu cât suntem vara. Ce ar fi fost dacă impuneam ca toţi cei care merg la plajă să stea cu masca, să intre în apă cu mască? Sunt nişte limite. Purtatul măştii, în cazul în care ambele persoane poartă mască, probabilitatea de transmitere a virusului e aproape egală cu zero”, a punctat șeful Guvernului României.

1.112 noi îmbolnăviri în ultima zi

Joi, 23 iulie 2020, pe teritoriul țării noastre au fost în registrate 1.112 cazuri de infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore. Este a doua zi când numărul infectărilor depășește o mie.

Bilanțul a ajuns la 41.275. În ultima zi au fost murit din cauza COVID-19 alte 25 de persoane, bilanțul deceselor ajungând la 2.126.

24.862 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.787 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu noul coronavirus este de 5.586. Dintre aceștia, la terapie intensivă sunt internați 285 de pacienți, punctează Hotnews.

Până acum, la nivel național, au fost prelucrate 1.030.692 de teste. Dintre acestea 20.085 au fost efectuate în ultimele 24 de ore.

Pe teritoriul României, 250 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 816 persoane se află în izolare instituționalizată.De asemenea, 1.334 de persoane se află în carantină la domiciliu.

Polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 735 de amenzi în valoare de 100.450 de lei, pentru nerespectarea normelor stabilite prin legea privind starea de alertă.

citește și...