Ludovic Orban, anunț de ultimă oră! Premierul vrea să închidă cluburile de pe litoral

12.07.2020, 12:00
Ludovic Orban, anunț de ultimă oră! Premierul vrea să închidă cluburile de pe litoral
Ludovic Orban, anunț de ultimă oră! Premierul vrea să închidă cluburile de pe litoral

Numărul mare de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus din ultimele zile a pus autoritățile pe jar! Ludovic Orban a mărturisit că există probleme privind respectarea regulilor la terase, la benzinării, dar și în cluburile de noapte de pe litoralul românesc.

Premierul României a precizat că va lua măsuri urgente pentru a combate răspândirea infecției cu COVID-19.

Ludovic Orban vrea să ia măsuri urgente

‘În ceea ce privește alte servicii de alimentație publică, să știți că avem probleme. Sunt foarte multe terase unde nu se respectă regulile, unde nici măcar personalul angajat nu respectă regulile, iar patronilor nici măcar nu le trece prin cap să facă cel mai mic demers pentru respectarea regulilor.

Să știți că și în benzinării avem probleme, în special în benzinăriile de pe drumuri care duc spre destinații de vacanță și asta nu v-o spun din auzite, v-o spun din experiența proprie. Oamenii alimentează și dacă n-au mască sunt lăsați, evident, să plătească. Asta nu este acceptabil, iar benzinăriile trebuie să găsească soluții în așa fel încât și cei care nu au mască să aibă posibilitatea de a-și achiziționa o mască înainte să intre în spațiu închis. Nu mai vorbesc de alte activități în benzinării, unde se stă la coadă și dacă ai pe cineva fără mască riscă să infecteze foarte mulți oameni’, a spus Ludovic Orban.

De asemenea, Ludovic Orban vrea să închidă cluburile de pe litoral, după ora 22-23:00, mai ales că cele mai multe sunt pline în această perioadă.

‘În cluburi avem din nou probleme. Sunt unele cluburi care nu respectă nicio regulă, părerea mea este că ar trebui închise și aici va trebui să ne gândim foarte bine dacă nu luăm noi niște măsuri, care au fost luate și în alte țări, ca după ora 22.00 sau 23.00 să se închidă aceste tipuri de activități’, a mai spus Ludovic Orban.

În toate țările a crescut numărul de cazuri

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a avertizat că nu vom avea o scădere a numărului de cazuri „din senin”.

‘Dacă ne apropiem de un nou vârf, putem să considerăm că e bine, pentru că înseamnă că se oprește creșterea. Dacă atingi un vârf, punctul următor e de descreștere. Eu sper să fie așa, dar lucrul ăsta nu se poate întâmpla mai repede de câteva săptămâni și doar dacă reușim să încheiem această abordare diferită în zona publică în ceea ce privește această fecțiune, încât să dăm suficientă coerență mesajulor, pe de o parte, și să dăm încredere oamenilor că dacă reușesc să respecte acele câteva măsuri, lucrurile pot intra în normal. Acest lucru trebuie coordonat cu autoriățile de sănătate publică’, a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

citește și...