Larisa Iordache, despre boala necruțătoare care a răpus-o pe mama sa. ”Medicii de atunci au fost foarte realiști cu noi”

11.10.2021, 14:27
Larisa Iordache, despre boala necruțătoare care a răpus-o pe mama sa. ”Medicii de atunci au fost foarte realiști cu noi”
Larisa Iordache, despre boala necruțătoare care a răpus-o pe mama sa. ”Medicii de atunci au fost foarte realiști cu noi”

Gimnasta de performanță Larisa Iordache, în vârstă de 25 de ani, a făcut mărturisiri dureroase despre dispariția mamei sale. Mama Larisei Iordache a încetat din viață în luna iunie a acestui an. Aceasta suferea de o boală necruțătoare. ”Medicii de atunci au fost foarte realiști cu noi”, a declarat sportiva într-un interviu.

Mama Larisei Iordache a încetat din viață în luna iunie a acestui an.

Într-un interviu pe care l-a acordat pentru postul de treleviziune Antena Stars, larisa Iordache a vorbit despre boala necruțătoare care a răpus-o pe mama sa.

Larisa Iordache, despre boala necruțătoare care a răpus-o pe mama sa. ”Am fost anunțați de medici că este în ultima fază”

„Anul trecut când a început pandemia am aflat de boala mamei. A avut cancer. Se pare că am ajuns la spital într-un mod… prea târziu. Când a început anul pentru a mă califica și eu pentru Jocurile Olimpice, am aflat practic că avea foarte mari dureri și am mers la spital. Medicii de atunci au fost foarte realiști cu noi, cu mine și cu fratele meu, și ne-au zis că mai bine decât să o ținem noi șase luni aici, mai bine vă bucurați voi șase luni acasă. A fost foarte greu de realizat și de digerat că mpmentul va veni cândva.(…) Ea îți dorea foarte mult să trăiască”, a declarat Larisa Iordache, citată de spynews.ro.

„Boala a avansat ușor, ușor. Semnelele erau destul de clare până în momentul în care eu am venit acasă de la Europene, m-am calificat. Am avut destul de puține momente cu ea pentru că deja nu mai putea să vorbească foarte mult. Se bucura de fiecare vizită pe care i-o făceam. (…) S-a întâmplat. Eu în săptămâna aceea trebuia să plec la concurs. Am fost anunțați de medici că este în ultima fază”, a mai spus binecunoscuta gimnastă.

Larisa Iordache a vrut să renunțe la gimnastică la 15 ani

Larisa Iordache este una dintre cele mai titrate gimnaste din România și din lume. are în palmares numeroase medalii căștigate în marile competiții internaționale.  Larisa Iordache a participat la Olimpiada de la Tokyo. În urma unei accidentări, sportiva nu a mai putut participa în finala de la bârnă. Campioana a mărturisit, într-un interviu pentru revista Viva, că a vrut să renunțe definitiv la gimnastica de performanță pe vremea când avea 15 ani. Părinții săi au fost cei care au determinat-o să renunțe la decizie.

”La vârsta de 15 ani am vrut să renunț cu adevărat. Mi-am dorit să devin o adolescentă normală, însă am renunțat la această idee în momentul în care părinții mei mi-au prezentat cu adevărat realitatea din afara gimnasticii. Și după accidentarea de la tendonul ahilean am avut momente cât se poate de grele, efectiv eram căzută psihic, pentru că îmi doream și simțeam că vreau să mă reîntorc în gimnastică, dar nu găseam momentul oportun. A fost o perioadă din viața mea din care am învățat MULTE lucruri”, a declarat Larisa Iordache.

citește și...