Larisa Iordache, despre momentele dificile din cariera de gimnastă. ”Aveam momente când nu mai aveam motivație”

09.07.2020, 09:56
Larisa Iordache, despre momentele dificile din cariera de gimnastă. ”Aveam momente când nu mai aveam motivație”

Larisa Iordache a făcut dezvăluiri despre viața sa ca gimnastă și a vorbit despre momentele dificile prin care a trecut.

Într-un interviu pentru revista Viva, Larisa Iordache a și-a aminti despre accidentarea pe care a suferit-o în urmă cu câțiva ani la Campionatele Moniale de la Montreal. În urma unei accidentări, sportiva a trecut prin trei operații și a avut nevoie de un an de recuperare. Ea a mărturisit că a avut momente când nu mai avea motivație pentru a merge la recuperare.

”Problemele acestea cu tendonul achilean au început să apară după prima operație. Am încercat de fiecare dată să am grijă să nu forțez și să urmez procedurile de recuperare zilnic, conform recomandărilor. Aveam momente când nu mai aveam motivație să merg la recuperare, însă îmi doream foarte mult să revin în gimnastică. Când am luat decizia să mă retrag din gimnastică, nu m-am gândit nicio clipă că nu o să mă mai reîntorc în sală.

M-am gândit la starea mea psihică în momentul acela, luând în considerare faptul că nu o să mai intru zilnic în sală și o să am răbdare cu mine. Era foarte important să mă recuperez fizic cât mai repede și mai bine. Însă nu a fost chiar așa! Având două operații deja la jumătatea lunii ianuarie 2018, eram optimistă și convinsă că o să îmi revin rapid. Am stat timp de două luni cu atela recomandată de medic, fară să pun piciorul jos nici măcar puțin, apoi am început recuperarea ușor, ușor”, a declarat Larisa Iordache.

”Nu mai aveam forță nici să mai stau dreaptă doar pe piciorul operat”

Deși nu i-a fost ușor, Larisa Iordache afirmă că acum se bucură că poate exacuta aproape toate elementele la anten amente.

”Mi-a fost foarte greu, deoarece mușchiul gambei era atrofiat și nu mai aveam forță nici să mai stau dreaptă doar pe piciorul operat. A trebuit să învăț de la început toate mișcările, toate exercițiile de forță și să reiau încet, încet mersul normal, alergarea, săriturile cât pentru un om normal, iar apoi să învăț din nou mișcările unei gimnaste de performanță. Nu a fost ușor, însă acum mă bucur că pot să merg normal și că pot să fac aproape toate elementele în antrenamente”, a mai spus sportiva.

Are o carieră impresionantă

Larisa Iordache, în vârstă de 24 de ani, este una dintre cele mai titrate gimnaste din România și din lume. Provine dintr-o familie de sportivi. Fratele Larisei Iordache practică fotbal de performanță, mama gimnastei a făcut handbal, iar tatăl ei a practicat fotbal. S-a apucat de gimnastică întâmplător, după ce a fost remarcată în parc de către Mariana Câmpeanu, antrenoarea clubului Dinamo, pentru ambiția de care dădea dovadă încercând să meargă pe role. A cucerit prima medalie de campioană națională la 8 ani, la concursul “Mica Gimnastă”.

Larisa Iordache este medaliată olimpică, mondială și europeană, câștigătoare a medaliei de bronz în proba pe echipe la olimpiada din 2012, cvadruplă medaliată mondială și de 12 ori medaliată europeană. S-a antrenat la Colegiul Național Sportiv „Cetate Deva” iar mai apoi a ajuns la lotul olimpic de la Izvorani.

“E unică în gimnastică… Are explozie, are viteză, este o combinație între dificultate acrobatică și veleități artistice. Pe Larisa e dificil să o bagi într-un tipar”, spunea celebra antrenoare Mariana Bitang despre gimnasta Larisa Iordache.

citește și...