Kim Jong-un intenționează să dezvolte “cel mai puternic” stoc de arme nucleare din lume

29.11.2022, 17:45

Liderul suprem nord-coreean a transmis un discurs memorabil pentru restul lumii, afirmând că obiectivul final al țării sale este “să pună mâna pe cea mai puternică forță strategică din lume. “Nu este o declarație de presă. Munca noastră neobosită de a construi forțe nucleare pentru a apăra ferm demnitatea și suveranitatea statului și a poporului cu sute de milioane de unități este cea mai mare și mai importantă cauză revoluționară”.

Kim Jong-un a declarat că a fost dezvoltată o nouă rachetă balistică intercontinentală, pe care a numit-o “cea mai puternică armă strategică din lume”.

Liderul suprem al Coreei de Nord a declarat că plănuiește să construiască “cea mai puternică” forță de arme nucleare din lume, relatează Daily Mirror.

” O putere absolută fără precedent în acest secol”

Potrivit agenției de știri KNCA, agenția de știri de stat a națiunii, Kim și-a numit personalul “puternic” și a precizat într-o declarație care sunt planurile sale pentru viitorul nuclear al Coreei de Nord.

Kim a spus: “Nu este o declarație de presă. Munca noastră neobosită de a construi forțe nucleare pentru a apăra ferm demnitatea și suveranitatea statului și a poporului cu sute de milioane de unități este cea mai mare și mai importantă cauză revoluționară, iar scopul său final este de a cuceri cea mai puternică forță strategică din lume, o putere absolută fără precedent în acest secol”.

“Cea mai puternică armă strategică din lume”

Kim a continuat să afirme în mod straniu că “cadrele de încredere și oamenii de știință de frunte din domeniul cercetării științifice în domeniul apărării” au dezvoltat “cea mai puternică armă strategică din lume”.

Această armă este o nouă rachetă balistică intercontinentală numită “Hwaseongpo”.

El a continuat: “Prin dezvoltarea și finalizarea cu succes a dezvoltării armelor nucleare și prin realizarea unui salt remarcabil în dezvoltarea armelor nucleare. Determinarea fermă a țării și puterea de execuție decisivă a țării către obiectivul celei mai puternice forțe militare din lume, potențialul enorm și victoria încrezătoare sunt arătate lumii fără greș.”

Pe lângă afirmațiile grandioase ale lui Kim privind puterea crescândă a influenței nucleare a Coreei de Nord, imaginile în care Kim își duce fiica la o întâlnire cu oamenii de știință în domeniul rachetelor au făcut înconjurul rețelelor de socializare.

Kim chiar a numit-o pe fiica sa în vârstă de 10 ani, pe nume Ju Ae, copilul său “cel mai iubit”, ceea ce a stârnit conversații despre faptul că această recunoaștere ar putea însemna că ea ar putea deveni într-o zi succesoarea tatălui său.

A fost pentru prima dată când tânăra a fost fotografiată.

citește și...