Kim Jong-Un dezvăluie că testele sale sunt un antrenament pentru “lovituri nucleare tactice” asupra Coreei de Sud

13.10.2022, 15:05
Kim Jong-Un dezvăluie că testele sale sunt un antrenament pentru lovituri nucleare tactice asupra Coreei de Sud
In this photo provided by the North Korean government, North Korean leader Kim Jong Un inspects military exercises at an undisclosed location in North Korea on Oct. 8, 2022. Independent journalists were not given access to cover the event depicted in this image distributed by the North Korean government. The content of this image is as provided and cannot be independently verified. (Korean Central News Agency/Korea News Service via AP)

Liderul nord-coreean susține că exercițiile din ultimele săptămâni arată că forțele sale sunt pregătite “să atace și să distrugă în timp util obiectele stabilite”. Liderul nord-coreean a afirmat că rachetele lansate în această perioadă sunt un antrenament pentru a trimite “lovituri nucleare tactice” asupra Coreei de Sud.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat luni că în țara sa nu există loc de dialog cu “dușmanii” săi și că nu simte nevoia să negocieze nimic. “Dușmanii continuă să vorbească despre dialog și negocieri în timp ce ne amenință militar, dar noi nu avem conținut pentru dialog și nu simțim nevoia de dialog”, a explicat Kim în declarații publicate luni de agenția de stat KCNA.

Liderul nord-coreean a afirmat că “ar trebui să trimită acțiuni mai puternice și mai decisive și un semnal mai clar inamicilor care escaladează situația regională prin implicarea uriașelor lor forțe armate”.

“Forțele sale de luptă nucleară” sunt “pe deplin pregătite să atace”

Remarcile lui Kim coincid cu exercițiile militare desfășurate de Pyongyang între 25 septembrie și 9 octombrie, a confirmat astăzi KCNA, care au fost determinate de sosirea în zonă a portavionului USS Ronald Reagan și a grupului său de atac pentru a participa la manevre cu Coreea de Sud și Japonia.

Liderul nord-coreean a afirmat că rachetele lansate în această perioadă sunt un antrenament pentru a trimite “lovituri nucleare tactice” asupra Coreei de Sud. Potrivit KCNA, exercițiile au arătat că “forțele sale de luptă nucleară” sunt “pe deplin pregătite să atace și să distrugă obiectele amplasate în locațiile planificate în timpul stabilit”.

Ce a declarat președintele sud-coreean

Kim a adăugat că ei “monitorizează cu rigurozitate situația de securitate din peninsula coreeană și manevrele militare ale inamicilor” și că vor fi pregătiți să “ia ferm contramăsuri militare dacă va fi necesar”. Președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a declarat luni că peninsula coreeană și Asia de Nord-Est se confruntă cu o situație de securitate “gravă”, la câteva ore după ce țara vecină a anunțat că a exersat transportul de focoase nucleare în timpul exercițiilor sale militare.

Situație de securitate “gravă” în Peninsula Coreeană

“Este important să recunoaștem realitatea gravă în materie de securitate din Peninsula Coreeană și din Asia de Nord-Est și să ne pregătim în mod adecvat”, a declarat Yoon Yoon în remarcile raportate de agenția de știri sud-coreeană Yonhap, adăugând că “protejarea vieții și securității oamenilor nu este o chestiune de cuvinte, ci o problemă din viața reală”.

Coreea de Nord a lansat două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune în Marea Japoniei (numită Marea de Est în Coreea) la primele ore ale dimineții de duminică (1:47 și 1:53, ora locală), a anunțat Statul Major interarme sud-coreean (JCS). Ambele rachete au parcurs aproximativ 350 de kilometri și au ajuns la o altitudine de aproximativ 100 de kilometri, aterizând în apele din afara zonei economice exclusive (ZEE) a Japoniei. Lansarea de duminică a avut loc după ce Pyongyang a lansat două rachete cu rază scurtă de acțiune pe 6. Este al 25-lea test al țării de până acum în acest an și al șaptelea în ultimele două săptămâni.

 

citește și...