Incident la Spitalul ”„Sf. Pantelimon”. Pacienți evacuați din ATI

01.02.2021, 09:19
Incident la Spitalul ”„Sf. Pantelimon”. Pacienți evacuați din ATI
Incident la Spitalul ”„Sf. Pantelimon”. Pacienți evacuați din ATI

Incindent la Spitalul ”Sf. Pantelimon” duminică seara. Au fost evacuați pacienți dintr-un salon care s-a umplut de fum.

În salonul de terapie intensivă erau pacienți care au fost evacuați și nu au fost afectați. Incidentul a pornit de la un neon care nu a mai funcționat și a început să scoată fum, relatează Digi24.

„La Secția de Terapie Intensivă a Spitalului „Sfântul Pantelimon” din București, în această seară, în jurul orei 20:15, un tub de neon dintr-un salon s-a ars cu o degajare minoră de fum fără flacără. Preventiv, cei doi pacienți au fost mutați în alt salon pentru a se schimba tubul de neon. Nicio persoană nu a suferit de pe urma incidentului”, s-a precizat într-un comunicat aal Spitalului Sfântul Pantelimon din Capitală.

Incendiul devastatator de la ”Matei Balș” a făcut șapte victime

Un incendiu puternic s-a produs vineri, 29 ianuarie 2021, în jurul orei 5.00, la parterul Institutului Matei Balș din București. Focul a cuprins patru saloane în care erau internați pacienți cu forme de COVID medii și severe.

Trei pacienți au murit carbonizați, iar o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat. La câteva ore, o altă persoană – a cincea victimă – a fost găsită carbonizată în baie. Peste 100 de pacienți au fost evacuați, fiind transferați în alte pavilioane ale unității medicale și la alte spitale din Capitală. Cea de-a șasea victimă a fost un bărbat în vârstă de 70 de ani, transferat în urma incendiului, dar care nu suferise leziuni din cauza acestuia. Era internat la Spitalul Universitar. A șaptea victimă a decedat duminică dimineața, 31 ianuarie 2021. Este vorba despre o femeie de 67 de ani care a fost transferată în alt pavilion din spital.

Este a doua tragedie care se produce într-un spital din România în interval de cîteva luni, după incendiul din noiembrie de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, unde au murit 10 oameni.

citește și...