A șaptea victimă după incendiul de la ”Matei Balș”. O femeie de 67 de ani, transferată în alt pavilion

31.01.2021, 13:15
A șaptea victimă după incendiul de la ”Matei Balș”. O femeie de 67 de ani, transferată în alt pavilion
A șaptea victimă după incendiul de la ”Matei Balș”. O femeie de 67 de ani, transferată în alt pavilion

Crește numărul victimelor în urma incendiului devastator care s-a produs vineri la spitalul ”matei Balș” din Capitală. A șeaptea victimă este o femeie în vârstă de 67 de ani, transferată în alt pavilion.

O femeie de 67 de ani care a fost transferată în alt pavilion din spital este a șaptea victimă a incendiului de la ”Matei Balș”, transmite Hotnews.

Femeia a fost internată în pavilionul V al unității sanitare, la un etaj superior. Pacienta a fost diagnosticată cu o formă severă de infecție cu SARS Cov-2, dar stabilă, prezenta comorbidități. Conform informarii primite de Ministerul Sănătății, imediat după incendiu, pacienta a fost mutată într-o sectie ATI a aceluiași spital. Pacienta s-a decompensat relativ rapid și a fost intubată. A decedat în această dimineață.

Incendiul devastatator de la ”Matei Balș” a avut loc vineri dimineață

Un incendiu puternic s-a produs vineri, 29 ianuarie 2021, în jurul orei 5.00, la parterul Institutului Matei Balș din București. Focul a cuprins patru saloane în care erau internați pacienți cu forme de COVID medii și severe.

Trei pacienți au murit carbonizați, iar o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat. La câteva ore, o altă persoană – a cincea victimă – a fost găsită carbonizată în baie. Peste 100 de pacienți au fost evacuați, fiind transferați în alte pavilioane ale unității medicale și la alte spitale din Capitală. Cea de-a șasea victimă a fost un bărbat în vârstă de 70 de ani, transferat în urma incendiului, dar care nu suferise leziuni din cauza acestuia. Era internat la Spitalul Universitar.

Este a doua tragedie care se produce într-un spital din România în interval de cîteva luni, după incendiul din noiembrie de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, unde au murit 10 oameni.

citește și...