Una dintre victimele tragediei de la ”Matei Balș” era călugăriță. Crește bilanțul persoanelor decedate

30.01.2021, 14:53
Una dintre victimele tragediei de la ”Matei Balș” era călugăriță. Crește bilanțul persoanelor decedate
Una dintre victimele tragediei de la ”Matei Balș” era călugăriță. Crește bilanțul persoanelor decedate

Una dintre victimele tragediei de la ”Matei Balș” era măicuță. Aceasta a fst identificată datorită crucii pe care o purta la gât.

Una dintre victimele care au murit în incendiul de la spitalul Matei Balș era călugăriță. Rudele femeii, fratele și soția acestuia, au fost sâmbătă să identifice victima, potrivit Hotnews. Aceasta a fost identificată datorită crucii pe care o purta la gât. Rudele au precizat că autoritățile medico-legale le-au transmis că pot ridica trupul neînsulfețit al femeii abia luni.

Crește bilanțul persoanelor decedate în urma incendiului de la Spitalul ”Matei Balș”, cea de-a șasea victimă fiind un bărbat în vârstă de 70 de ani. Ministerul Sănătății s-a încurcat în ceea ce privește decesele de la ”Matei Balș”. Inițial, Ministerul Sănătății a anunțat că o femeie de 58 de ani transferată la Spitalul Universitar de Urgență București a decedat. Ministerul Sănătății a revenit sâmbătă, rectificând informația. A șasea victimă este de fapt un bărbat transferat în urma incendiului, dar care nu suferise leziuni din cauza acestuia. „Rectificam informația. Este vorba despre un barbat, 70 ani, dependent de CPAP, fără leziuni cauzate de incendiului, intubat. Femeia de 58 de ani se află in stare gravă. Ambele familii au fost anunțate de situația pacienților”, a precizat ulterior Ministerul Sănătății. În ceea ce privește femeia de 58 de ani, aceasta este intubată, cu o pneumonie COVID-19 severă, inhalare de fum și cu arsură de 2% din suprafața corporală.

Incendiul devastatator de la ”Matei Balș” a avut loc vineri dimineață

Un incendiu puternic s-a produs vineri, 29 ianuarie 2021, în jurul orei 5.00, la parterul Institutului Matei Balș din București. Focul a cuprins patru saloane în care erau internați pacienți cu forme de COVID medii și severe.

Trei pacienți au murit carbonizați, iar o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat. La câteva ore, o altă persoană – a cincea victimă – a fost găsită carbonizată în baie. Peste 100 de pacienți au fost evacuați, fiind transferați în alte pavilioane ale unității medicale și la alte spitale din Capitală.

Este a doua tragedie care se produce într-un spital din România în interval de cîteva luni, după incendiul din noiembrie de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, unde au murit 10 oameni.

citește și...